10:05 18.09.2015

Фракція Радикальної партії оскаржить у суді рішення ВР про зняття недоторканності з нардепа Мосійчука, заявляє Ляшко

3 хв читати
Фракція Радикальної партії оскаржить у суді рішення ВР про зняття недоторканності з нардепа Мосійчука, заявляє Ляшко

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що політична сила, яку він очолює, в судовому порядку оскаржить рішення Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з парламентаря Ігоря Мосійчука.

"Ми оскаржимо рішення. Зараз рішення у Вищому адміністративному суді. Сьогодні народний депутат Купрієнко, наш колега, який веде юридичні питання, вже підготував позов. Він підписаний, і сьогодні цей позов буде зареєстрований у суді", - сказав О.Ляшко журналістам біля будівлі Печерського райсуду Києва, де, як очікується, має бути розглянуто подання прокуратури про обрання запобіжного заходу народному депутату І.Мосійчуку, позбавленому депутатської недоторканності рішенням парламенту.

"Незаконно було його (І.Мосійчука - ІФ) притягати до відповідальності, позбавивши можливості сказати слово. Вчорашнє рішення Верховної Ради є незаконним абсолютно, тому суд не має права заарештовувати Мосійчука на підставі незаконного рішення Ради", - сказав він.

О.Ляшко наголосив, що його політична сила вимагатиме від суду швидкого розгляду питання про визнання незаконним рішення парламенту про дачу згоди на арешт І.Мосійчука.

"Якщо порушення закону обгрунтовувати тією або іншою доцільністю, то так можна посадити будь-кого. Винен Мосійчук - посадіть його до в'язниці, але посадіть його законно, не порушуйте його права, не порушуйте закон", - заявив він.

Лідер фракції запевнив, що "не планує покривати злочинців". "Але те, що сьогодні відбувається в парламенті, для мене чергове підтвердження, що справа фальсифікується, вона незаконна, політично мотивована, щоб дискредитувати мене і мою команду", - висловив переконання О.Ляшко.

Він припустив, що відео, продемонстроване в четвер у Верховній Раді, може бути змонтованим.

"Я не стверджую, що цього факту не було, але те, що я про це точно не знав, то це, як то кажуть, Господь бачить", - додав політик.

О.Ляшко додав, що підтвердженням політичної мотивації у справі І.Мосійчука може бути звинувачення генпрокурора на адресу самого О.Ляшка про те, що він нібито брав гроші.

Як повідомлялося, увечері в четвер після виступу в Раді генерального прокурора України Віктора Шокіна і звернення до депутатів спікер парламенту Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного питання зняття недоторканності, затримання й арешт депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука і практично одразу провів голосування з цього питання. Депутати підтримали звернення генпрокурора - "за" 262 депутати. Незабаром І.Мосійчука у супроводі правоохоронців вивели з будівлі Ради і відвезли в Головне слідче управління Генпрокуратури.

Раніше з трибуни парламенту генеральний прокурор України заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України, і надав в парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії І.Мосійчук.

"Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами тяжких і особливо тяжких злочинів, здійснених одним з народних депутатів України. Під час розслідування зібрані усі докази цих злочинів", - заявив В.Шокін з трибуни Верховної Ради в четвер.

Після цього він оприлюднив оперативну зйомку, де І.Мосійчук розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

"І.Мосійчук підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (загроза або насильство щодо посадовця або громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (загроза або насильство щодо судді, народного засідателя або присяжного) КК України", - повідомила пізніше прес-служба Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА