12:39 27.10.2015

Основні порушення тервиборчкомів стосувалися реєстрації кандидатів - ENEMO

2 хв читати
Основні порушення тервиборчкомів стосувалися реєстрації кандидатів - ENEMO

Найбільш значні порушення, помічені в роботі територіальних виборчих комісій на минулих місцевих виборах в Україні, були пов'язані з реєстрацією кандидатів, заявляють у Європейській мережі організацій із спостереження за виборами (ENEMO).

"Основні порушення в територіальних виборчих комісіях стосуються реєстрації кандидатів. І це зазначено в нашому звіті", - сказав глава місії ENEMO Златко Вуйович на прес-конференції у вівторок у Києві.

У попередніх висновках місії зазначено, що більшість кандидатів були затверджені і зареєстровані для участі у виборах переважно територіальних виборчкомів вчасно. "Проте низка ТВК відмовили в реєстрації деяких кандидатів і не завжди на законних підставах, у деяких випадках незважаючи на навіть судові постанови і рішення ЦВК", - зазначено у звіті.

Спостерігачі також заявляють, що Центрвиборчком була вимушена достроково припинити повноваження кількох ТВК або окремих членів тервиборчкомів. І в таких випадках ЦВК зареєструвала низку кандидатів самостійно.

У місії ENEMO заявляють, що у зв'язку з тривалим процесом реєстрації у деяких кандидатів був коротший проміжок часу для офіційної передвиборної агітації.

Спостерігачі місії також наголошують, що більшість політичних агітаційних матеріалів було вилучено в п'ятницю опівночі, проте деякі кандидати і партії порушували "агітаційне мовчання" по всій країні. "Українські медіа страждають від високої політизованості й від відсутності автономії від політичних і бізнес-інтересів, що впливає на редакційну політику ЗМІ. Довгострокові спостерігачі ENEMO відзвітували про упереджене висвітлення у ЗМІ матеріалів на користь того або іншого кандидата або партії, передвиборної реклами під час трансляції новин або рекламні матеріали, які нечітко позначені як такі", - зазначено в попередніх висновках місії.

Крім того, спостерігачі констатують, що більшість порушень під час виборів були пов'язані з передчасним початком кампанії, непрямим підкупом виборців, розміщенням плакатів у не передбачених для цього місцях, поширенням агітаційних матеріалів без належного маркування, з "чорним піаром" і аналогічними порушеннями.

"Також було зафіксовано численні випадки зловживання кандидатами державними або місцевими ресурсами", - сказано у звіті місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА