12:07 04.11.2015

Українська влада має використати висновки МКГ щодо одеської трагедії для здійснення структурних реформ - МКГ

2 хв читати
Українська влада має використати висновки МКГ щодо одеської трагедії для здійснення структурних реформ - МКГ

Українська влада має скористатися висновками Міжнародної консультативної групи (МКГ) щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року для здійснення структурних реформ, заявив спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи Крістос Джакомопулос.

"Рада Європи вважає, що влада України має скористатися цими висновками та серйозно поставитися до наявності цих проблем, якомога швидше вжити конкретних дій", - сказав К.Джакомопулос на прес-конференції в Києві в середу.

Він наголосив, що деякі поради МКГ вказують на наявність структурних проблем, а також недостатній рівень у практиці дій органів розслідувань.

"Рада Європи підтримуватиме зусилля органів влади щодо структурних проблем, таких як брак незалежності слідчих органів, брак якості та ретельності в слідчому процесі. Здатність органів слідства впоратися з масовими заворушеннями – все це можна вирішити у рамках тієї програми допомоги, яку Рада Європи вже надає українським органам влади в частини реформування Генеральної прокуратури, а також створення Національного бюро розслідувань", - сказав К.Джакомопулос.

За його словами, недоліки у вигляді недостатнього досвіду слідчих органів, проблем у сфері комунікації тощо також вирішуватимуться під час заходів щодо підвищення професійної кваліфікації співробітників слідства.

"Ми вважаємо, що ці звіти (щодо подій на Майдані та в Одесі - ІФ) мають стати дорожньою картою для підтримки розпочатих реформ - щоб зробити їх більш конкретними", - додав радник генсека Ради Європи.

У свою чергу голова Міжнародної консультативної групи Ніколас Братца повідомив, що роботу Міжнародної консультативної групи закінчено, а її висновки надано владі України.

"Завданням МКГ було здійснення нагляду за розслідуванням подій на Майдані та в Одесі. Це ми зробили і представили звіти. Тепер завдання органів влади за допомогою інших органів Ради Європи, як вже сказав К.Джакомопулос, спробувати забезпечити подальший прогрес у розслідуванні цих подій", - сказав Н.Братца.

Як повідомлялося, Міжнародна консультативна група заявила про недостатній рівень незалежності та неупередженості розслідування в Україні подій 2 травня 2014 року в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА