14:09 13.11.2015

Російська поведінка в плані гуманітарних конвоїв - головний біль міжнародного співтовариства, вважає голова ПА ОБСЄ Канерва

2 хв читати
Російська поведінка в плані гуманітарних конвоїв - головний біль міжнародного співтовариства, вважає голова ПА ОБСЄ Канерва

Питання надання допомоги жителям тимчасово окупованих територій Донецької області з боку міжнародних гуманітарних місій обговорив президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва з керівництвом Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Як повідомляє прес-служба адміністрації в п'ятницю, під час зустрічі 12 листопада сторони відзначили, що українська влада зі свого боку не створює перешкод для перетину блокпостів міжнародними гуманітарними конвоями. Проте, за словами першого заступника голови Донецької ОДА Євгена Вілінського, іноді сепаратисти перешкоджають транспортуванню гуманітарної допомоги на окуповані території через те, що благодійні організації не пройшли реєстрації в структурах так званої ДНР.

"Російська поведінка в плані гуманітарного конвою - головний біль усього міжнародного співтовариства", - прокоментував, у свою чергу, ситуацію І.Канерва.

Під час зустрічі заступник голови адміністрації Віктор Андрусів поділився з представниками ОБСЄ ідеєю інтерактивної карти, яка допомагала б міжнародним організаціям та владі координувати допомогу тимчасово переміщеним людям.

"Одним із пунктів програми для переміщених осіб ми передбачаємо створення Ради донорів із метою кращої координації зусиль. Є дуже велика прогалина в тому, що ми погано координуємо свої зусилля: адміністрація щось робить, і окремо кожен донор щось робить. Часто це призводить до подвоєння зусиль", - пояснив В.Андрусів.

Під час зустрічі обласної влади та представників ОБСЄ сторони обговорили і політичний клімат, що склався на Донбасі. За словами Є.Вілінського, Росія тривалий час мала інформаційний та індустріальний вплив на території Східної України. Ці чинники сформували великий відсоток населення, яке позитивно ставиться до Росії. За даними обласної влади, на сьогодні "близько 70% населення продовжують дивитися російське телебачення".

"Що більше Європи буде на місцях, то швидше змінюватимуться настрої в європейський бік. Водночас це не повинна бути лише роздача гуманітарної допомоги у вигляді пайків чи матеріальних цінностей. Це мають бути і освітні програми, які будуть спрямовані на молодь, це мають бути сучасні комунікаційні платформи, а також програми обмінів та програми спільного бізнесу", - наголосив перший заступник голови регіону.

Підбиваючи підсумки зустрічі І.Канерва зазначив, що ОБСЄ прагне співпрацювати з українською владою в ефективний спосіб, тому інтерактивність дуже важлива. За словами президента Парламентської асамблеї ОБСЄ, "обласна державна адміністрація зробила надзвичайну роботу для того, щоби показати ОБСЄ дійсну картину того, що відбувається у Донецькій області".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА