14:59 25.11.2015

У БПП наполягають на прийнятті податкової амністії до кінця поточного року

2 хв читати
У БПП наполягають на прийнятті податкової амністії до кінця поточного року

В парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" наполягають на прийнятті податкової амністії до кінця поточного року, заявив керівник фракції БПП Юрій Луценко.

"Від імені "Блоку Петра Порошенка" я наполягаю на тому, щоб цього року ми прийняли податкову амністію. Йдеться не лише про певні доходи до бюджету, які заплатять ті, хто приховував рахунки за кордоном або в Україні", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в середу.

При цьому політик пояснив: "5% чи 10% ставки за легалізацію капіталів не є самоціллю. Мета - звільнити бізнес від шантажу силових структур, які постійно приходять з питаннями: що ти робив у 1992, 1996 або в 2000 році. Люди повинні отримати нові правила гри - задекларуй все, що у тебе є, і відповідай за законом в умовах нових силових структур".

Крім того, говорячи про проект податкової реформи, Ю.Луценко зазначив, що уряд пропонує передбачити в зміненому Податковому кодексі чотири податки по 20%, тоді як парламентський комітет з питань податкової і митної політики пропонує законопроект з підписами понад 100 народних депутатів, який передбачає чотири податки по 10%.

На думку Ю.Луценка, необхідно в цьому питанні знайти компроміс. Політик наголосив, що фракція "Блок Петра Порошенка" наполягає, що мають бути чотири податки по 10%, але це складно ввести відразу.

"Ситуація воюючої країни, стагнуючої економіки не дає змоги нам зробити такий різкий крок. Добре, але давайте приймемо цей проект, і давайте його розтягнемо на 2-3, навіть на 4 роки, але бізнес повинен розуміти нові правила гри", - сказав Ю.Луценко.

При цьому він припустив такий варіант проекту змін Податкового кодексу. "Ми можемо запропонувати цього року українському бізнесу, наприклад, два - по 20%, два - 17%, але одразу передбачити, що наступного року податки знову впадуть, наприклад, два - по 20%, два - по 15%, і потім знову знизяться: два - по 20%, два - по 10%", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА