11:53 26.11.2015

Нардеп Лещенко вимагає від генпрокурора відкрити справу щодо депутата Мартиненка

2 хв читати
Нардеп Лещенко вимагає від генпрокурора відкрити справу щодо депутата Мартиненка

Народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") вимагає від генерального прокуратора України Віктора Шокіна внести подання на зняття недоторканності з народного депутата Миколи Мартиненка (фракція "Народний фронт"), оголосити йому підозру і відкрити кримінальне провадження.

"Із приводу Шокіна - щоб він розслідував справу в Україні, вніс подання про зняття недоторканності з Мартиненка, щоб він оголосив підозру, вніс подання у Верховну Раду про зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Миколи Мартиненка", - розповів С.Лещенко журналістам у четвер.

Депутат у четвер оприлюднив документи, які свідчать про те, що Швейцарія посилала запит на ім'я генерального прокурора України з приводу розслідування кримінальної справи проти М.Мартиненка. "Цей запит зі Швейцарії на Шокіна датований 31 березня щодо розслідування справи Мартиненка у Швейцарії", - заявив С.Лещенко.

Він розповів, що в документах ідеться про те, що М.Мартиненко інкримінують дві статті - відмивання грошей і отримання хабара. "Тут вказана уся фабула справи про те, що Bradcrest (компанія "Bradcrest Investment S.A". - ІФ) укладала договір із Skoda (завод Skoda - ІФ) про те, що отримуватиме комісію за всі договори з "Енергоатомом", - розповів С.Лещенко.

Він повідомив, що комісія складала 15-20% з кожного платежу. За словами С.Лещенка, згідно з документами, з 2009 до 2012 рік на два банківські рахунки у швейцарських банках Fortis Banque і BNP Paribas сума комісій становила EUR7 млн.

С.Лещенко також заявив, що документи підтверджують, що власником компанії "Bradcrest Investment S.A". є М.Мартиненко.

За словами С.Лещенка, матеріали, спрямовані генпрокуророві зі Швейцарії, також містять документ, вилучений в Чехії під час обшуку на заводі Skoda. "Це протокол робочої наради. Зазначено, що Skoda виплачуватиме винагороду фірмі "Brаdcrest" за угодами між "Енергоатомом" і Skoda", - наголосив він.

"Ці матеріали були спрямовані Шокіну", - заявив С.Лещенко і наголосив, що таким чином документи спростовують заяву М.Мартиненка, що ніяких розслідувань у Швейцарії проти нього немає і він про це нічого не знає. "Більше того, він дуже добре знає про цю справу, оскільки на сторінці 7 (документів, спрямованих у Генпрокуратуру, - ІФ) зазначено, що Мартиненко був допитаний 27 жовтня 2013 року на території Швейцарії у цій справі", - сказав С.Лещенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА