11:53 08.12.2015

Верховна Рада ухвалила закон про систему іномовлення

1 хв читати
Верховна Рада ухвалила закон про систему іномовлення

Верховна Рада України на засіданні у вівторок 282 голосами схвалила законопроект №2334-а про систему іномовлення України.

Як зазначається в тексті закону, "з метою захисту національних інтересів України за кордоном, формування та підтримки позитивного іміджу України у світі шляхом оперативного, об'єктивного інформування про події в Україні, офіційної внутрішньої і зовнішньої політики і позиції держави, діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування створюється державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Відповідно до закону, створення мультимедійної платформи іномовлення здійснюється за рішенням центрального органу виконавчої влади. Мультимедійна платформа створюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" і підпорядковується центральному органу виконавчої влади.

Редакційна політика медійної платформи визначається необхідністю інформування іноземної аудиторії, зокрема українців за кордоном, а також аудиторії, яка перебуває на тимчасово окупованих територіях України, територіях, на яких запроваджено надзвичайний і військовий стан, а також у районах проведення антитерористичних операцій.

Мультимедійна платформа іномовлення України провадить свою діяльність шляхом створення та розповсюдження інформаційного продукту каналами супутниково-мовлення, мережі Інтернет.

Платформа веде програми українською т англійською мовами і може дублюватися іншими мовами. За словами керівника комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, пріоритетним в іномовленні є англійська мова. Народні депутати також

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА