17:38 08.12.2015

ВР ухвалила закон про дерегуляцію в АПК

2 хв читати
ВР ухвалила закон про дерегуляцію в АПК

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законно №2558а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі".

Таке рішення підтримали 237 народних депутатів.

У цілому закон передбачає скасування 22 зі 110 дозвільних процедур в українському АПК, а також обмеження повноважень окремих держорганів щодо контролю для скорочення адміністративних витрат фермерів і зниження ризиків корупції в державних органах.

Законопроект також спрощує процедуру оформлення водокористування для аграріїв, передбачає спрощення обігу добрив та засобів захисту рослин, а також скасування карантинного дозволу на їхній імпорт.

Закон №2558 у сфері надрокористування дозволяє використання підземних вод без дозволу до 300 куб. м на один водозабір. Щодо пестицидів та агрохімікатів - звужується сфера ліцензійних умов на поводження з особливо небезпечними речовинами і відходами, дозволено необов'язкову реєстрацію добрив для поширених видів добрив.

У сфері харчової продукції закон передбачає об'єднання експлуатаційного дозволу для потужностей з виробництва дитячого харчування з експлуатаційним дозволом на продукти харчування. У сфері рослинництва - добровільні міжнародні ветеринарні сертифікати для кормів та кормової сировини рослинного походження під час переміщення за межі України.

Крім того, ветеринарні свідоцтва під час переміщення за межі території Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, районів, міст стануть добровільними для кормів і кормової сировини рослинного походження.

Ветеринарні довідки для кормів і кормової сировини рослинного походження будуть добровільними під час переміщення в межах району. Карантинний дозвіл на імпорт або транзит скасовується, передбачено обмін інформацією про карантинні зони між митницею та компетентним органом.

Законом передбачена добровільна сертифікація племінних ресурсів, скасовано державну атестацію (переатестацію) суб'єктів племінної справи у тваринництві.

Документ також передбачає зміни у сфері рибного господарства. Зокрема, буде скасовано облік та присвоєння номерів суб'єктам господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво; свідоцтво про стабільність і надводний борт судна; реєстрація, видача виписки з реєстру гідротехнічних споруд рибогосподарських водних об'єктів щодо їх технічної експлуатації та використання. Ліцензію на промисловий вилов риби, окрім внутрішніх водойм і річок, залишили тільки для вилову за межами юрисдикції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА