11:08 15.01.2016

Українська сторона передала всі списки та пропозиції щодо обміну полоненими 6 січня, Штайнмаєр анонсував проведення обміну на найближчі дні - І.Геращенко

2 хв читати
Українська сторона передала всі списки та пропозиції щодо обміну полоненими 6 січня, Штайнмаєр анонсував проведення обміну на найближчі дні - І.Геращенко

Найближчими днями можливе звільнення заручників незаконними збройними формуваннями, що діють на сході України, про що заявив у четвер міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, Україна передала свої списки ще 6 січня, заявляє представник України в підгрупі з гуманітарних питань в Трибічній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко.

"У Відні проходить Рада ОБСЄ, перша під час головування Німеччини, однієї з ключових країн "Нормандського формату". Головуючий, міністр закордонних справ Німеччини пан Штайнмаєр, учора зробив оптимістичні заяви щодо російських заяв у Мінську про припинення вогню і заяв бойовиків про звільнення заручників, яке має відбутися днями", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю.

"Щодо заручників - ми передали усі списки і пропозиції ще 6 січня, продублювали їх на останній зустрічі в Мінську і досі чекаємо відповіді", - додала І.Геращенко.

Вона зазначила, що після заяв РФ припинення вогню "обстріл на Донбасі тільки посилився", а спостерігачі ОБСЄ також заявляють про численні випадки перешкоди їх діяльності з боку бойовиків.

"Росія несе повну відповідальність за дії бойовиків. Це прекрасно розуміють і в Німеччині, і в ОБСЄ, і в усьому світі. І невиконання ними публічно цих обіцянок - це буде повна відповідальність і самого Кремля, який тепер в Мінську представляє один з лідерів "Єдиної Росії", чинний член Радбезу РФ, і їх ОРДО-ОРЛОвських маріонеток", - резюмувала І.Геращенко.

Як повідомлялося, вріанці 6 січня глава т.зв. "ЛНР" Ігор Плотницький у своєму різдвяному зверненні повідомив про те, що на знак жесту доброї волі має намір звільнити усіх полонених українських військових, що перебувають на території самопроголошеної республіки.

Згодом І.Геращенко заявила, що представники окремих районів Луганської області (ОРЛО) повинні до кінця поточного дня звільнити мінімум дев'ятьох утримуваних громадян України, дані про яких були підтверджені на останніх переговорах в Мінську. Вона наголосила, що Київ чекає від Луганська і Донецька звільнення інших 130 українців, чиї прізвища вкотре були передані представникам ОРДО/ОРЛО перед святами і щодо яких "до останнього дня 2015 року чекали інформації ". Згодом представник України в гуманітарній підгрупі висловила обурення невиконанням обіцянок стороною т.зв. "ЛНР" з приводу звільнення заручників.

І.Геращенко повідомила, що питання звільнення полонеників буде ключовим на засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, яка проходить у Мінську.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА