08:29 15.11.2017

Українська парламентська делегація в ПАРЄ обговорила з послами країн-членів РЄ ситуацію на Донбасі і в Криму

2 хв читати

Українська парламентська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зустрілася з дипломатичним корпусом - послами країн-членів Ради і обговорила, зокрема, питання звільнення заручників в Криму і миротворчої місії на Донбасі, повідомляє представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
"Я ... виступила за синхронізацію наших зусиль щодо збереження та захисту фундаментальних принципів РЄ. Ми виступаємо за те, щоб РФ повернулася в міжнародне правове поле і почала, нарешті, виконувати свої зобов'язання", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
"Зростає число заручників - на сьогодні 157 українців незаконно утримуються в ОРДЛО, десятки в РФ. Протягом 14 місяців немає ніякого прогресу в питанні звільнення бранців. Закликала міжнародних партнерів використовувати всі посередницькі зусилля для звільнення, як Туреччина, яка сприяла звільненню кримських татар Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза", - розповіла вона.
Також, за словами першого віце-спікера, сторони обговорили питання миротворчого контингенту на Донбасі. "Гібридні пропозиції РФ про "місії з охорони місії на лінії зіткнення"є абсолютно неприйнятними. Миротворці повинні бути присутніми на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону. Ми очікуємо в цьому питанні підтримки наших партнерів-членів ООН і РЄ", - написала І.Геращенко.
Також, за словами політика, вона закликала приділяти особливу увагу проблемі порушення фундаментальних прав людини в окупованих Криму та Донбасі.
За словами І.Геращенко, зустріч була особливо актуальною напередодні січневої сесії Ради Європи, "яка обіцяє бути важкою" в зв'язку з планами РФ повертатися в ПАРЄ "без виконання будь-яких передумов".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА