16:53 28.01.2016

Нардеп Чумак виходить із фракції "Блок Порошенка"

3 хв читати
Нардеп Чумак виходить із фракції "Блок Порошенка"

Народний депутат Віктор Чумак заявляє про вихід із фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України.

"Я виходжу з фракції і в НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції - ИФ) я також не йду", - повідомив В.Чумак журналістам у Києві в четвер.

Він заявив, що написав офіційну заяву про вихід із фракції і має намір бути позафракційним депутатом.

"Я прийняв рішення, дуже складне для мене, - вийти із фракції, тому що вважаю за неможливе перебувати у фракції, в якій розходяться справи і слова, де спочатку звучать гучні заяви про боротьбу (з корупцією - ІФ), а реальних справ немає, а людей, які виступають за реальні справи проти корупціонерів, починають дискредитувати", - пояснив В.Чумак своє рішення.

"Дуже сумно, що саме фракція не дає голоси за найважливіші антикорупційні ініціативи, що саме фракція словами її голови (Юрія Луценка - ІФ) веде дискримінаційну кампанію проти антикорупційних законів", - додав парламентар.

В.Чумак нагадав, що був обраний до парламенту у мажоритарному виборчому окрузі. "Я мажоритарний депутат... Так, я чіпляюся за крісло, а знаєте чому? З простої причини - тому що це крісло мені дала не близькість до партійного керівництва, не зв'язки і не гроші, це крісло мені дали 55% громадян, які проголосували за мене на останніх виборах", - зазначив депутат.

Він також пояснив, що його рішення відмовитися від членства в НАЗК викликане тим, що працювати там йому просто не дадуть. "Моя фігура є дуже серйозним подразником", - зазначив В.Чумак.

Як повідомлялося, регламентний комітет Верховної Ради проголосував за внесення до зали звернення В.Чумака про складання депутатських повноважень, приводом до чого послужило його призначення членом Національного агентства з питань запобігання корупції, оскільки закон забороняє народним депутатам поєднувати деякі посади.

Проте в середу ввечері В.Чумак повідомив, що "свою заяву з цього приводу я ще на початку тижня відкликав". "Наприкінці 2015 року Кабмін видав розпорядження про моє призначення в НАЗК, але доки не відбудеться конкурс щодо обрання двох членів цього агентства, його створення та реєстрація в державному реєстрі як юридичної особи заблоковано. Оптимістично, це дообрання має відбутися до кінця лютого. Але, знаючи нашу реальність, може затягнутися і на невизначений термін", - пояснив депутат. Проконсультувавшись з юристами, В.Чумак дійшов висновку, що ніяких посад він наразі не поєднує, і до вирішення ситуації з НАЗК він відкликав заяву про складання депутатських повноважень.

У четвер депутат заявив, що після того, як парламент проголосує за дострокове зняття з нього повноважень депутата, буде подано позов до суду і про скасування результатів конкурсу з його обрання членом НАЗК. "І звідси (з парламенту - ІФ) приберуть, і звідти (з НАЗК - ІФ) приберуть", - сказав він в кулуарах Верховної Ради.

За словами депутата, підстав для дострокового зняття з нього депутатських повноважень немає, а за рішенням регламентного комітету стоїть бажання "видавити його з парламенту" за принципову позицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА