09:47 09.02.2016

Кононенко просить НАБУ провести очну ставку з Абромавичусом

2 хв читати
Кононенко просить НАБУ провести очну ставку з Абромавичусом

Перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенко" Ігор Кононенко звернувся до Національного антикорупційного бюро України з проханням провести очну ставку з міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом, який звинуватив його в корупції.

"Прошу провести одночасний допит мене – Ігоря Кононенка і Айвараса Абромавичуса з метою з'ясування фактів, викладених у його повідомленнях (заяві)", - йдеться у клопотанні І. Кононенка, направленому в понеділок директор НАБУ Артему Ситнику і опублікованому на сторінці депутата в Facebook.

І. Кононенко наголосив, що для якнайшвидшого встановлення істини готовий всебічно сприяти слідству і навіть дати дозвіл на використання даних його особистих комунікацій з А. Абромавичусом і згаданими міністром економіки особами, які є в операторів мобільного зв'язку, та інших.

Перший заступник голови фракції БПП також нагадав, що закликав А. Абромавичуса пройти разом з ним відкрите тестування на поліграфі. "На жаль, поки що відповіді від нього немає. Хоча тестування на поліграфі не є поширеною практикою, однак у цій справі, враховуючи його значний резонанс, такий крок був би дуже доречним", - зазначив він.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економіки А. Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведеним його командою реформам. Міністр звинуватив народного депутата І. Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже почали перевірку фактів, озвучених А. Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку І. Кононенка та інших депутатів.

8 лютого А. Абромавичус був на допиті в НАБУ. Після нього він заявив, що планує цього тижня надати додаткові матеріали детективу НАБУ і в нього заплановано ще мінімум три зустрічі з представниками НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА