14:08 16.02.2016

ВР підтримала в першому читанні закон "безвізового пакета" про заміну кримінальної адміністративної відповідальності за дискримінацію

1 хв читати
ВР підтримала в першому читанні закон "безвізового пакета" про заміну кримінальної адміністративної відповідальності за дискримінацію

Верховна Рада має намір замінити кримінальну відповідальність на дискримінацію адміністративну та внести відповідні зміни до Кримінального кодексу України.

За законопроект №3501 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу на засіданні у вівторок у першому читанні проголосував 231 народний депутат.

Законопроект пропонує внести зміни до ст. 161 Кримінального кодексу України, вилучивши кримінальну відповідальність за дискримінацію, і замінити її адміністративною відповідальністю шляхом доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ці зміни забезпечать професійність і домірність відповідальності за порушення законодавства у цій сфері і значно спростять процедурний механізм розгляду судами справ за фактами дискримінації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект також пропонує внести зміни до закону України про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні, зокрема, доповнює його визначеннями "дискримінації за асоціації", "множинній дискримінації" тощо.

Проект закону також пропонує надати уповноваженому Верховної Ради з прав людини повноваження за результатами розгляду звернень осіб або груп осіб щодо дискримінації видавати обов'язкові для виконання вимоги (приписи) щодо усунення порушення законодавства у сфері запобігання і протидії дискримінації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА