12:03 26.02.2016

Кононенко заявив, що очна ставка з Абромавічусом не відбудеться, тому що міністр поїхав за кордон

2 хв читати
Кононенко заявив, що очна ставка з Абромавічусом не відбудеться, тому що міністр поїхав за кордон

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що очна ставка між ним і міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) не відбудеться через те, що міністр поїхав за кордон.

"Минуло два тижні з того часу, як я звернувся до НАБУ з клопотанням про проведення очної ставки між мною і міністром Айварасом Абромавічусом. Передбачалося, що вона могла відбутися завтра, але, за моєю інформацією, її не буде через те, що пан Абромавічус поїхав закордон ", - цитує І.Кононенка прес-служба БПП у п'ятницю.

Депутат нагадав, що на минулому допиті в НАБУ він звернувся до слідчого з пропозицією пройти разом з А.Абромавічусом поліграф.

"Дуже шкодую, що слідчі дії сповільнюються. Тому в черговий раз повторюю, що хочу, щоб істину було встановлено якнайшвидше, і тому пропонував під час слідства пройти з Абромавічусом дослідження" поліграфом ", а також - через перехресний допит ... Дуже сподіваюся, що Національне антикорупційне бюро знайде можливість не сповільнювати наслідок через ухилення Абромавічуса, і суспільство отримає відповіді на всі запитання ", - сказав І.Кононенко.

Як повідомлялося, А.Абромавічус 3 лютого 2016 року заявив про рішення подати у відставку з поста міністра через відсутність підтримки і активну протидію проведеним його командою реформам. Міністр звинуватив народного депутата Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ а чиненні тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже почали перевірку фактів, озвучених А.Абромавічусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку І.Кононенка та інших депутатів.

А.Абромавічуса 8 лютого допитали в НАБУ. Після допиту він заявив, що планує поточного тижня надати додаткові матеріали детективу НАБУ. Загалом у нього заплановано ще мінімум три зустрічі з представниками НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА