14:53 16.03.2016

Саша Боровік вперше прийшов на сесію Одеської міськради, але не досидів до кінця: його винесли із зали інші депутати

2 хв читати
Саша Боровік вперше прийшов на сесію Одеської міськради, але не досидів до кінця: його винесли із зали інші депутати

В. о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровік вперше після виборів у жовтні 2015 року, коли він став депутатом Одеської міськради від "Блоку Петра Порошенка", прийшов на сесію.

При цьому, як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", С. Боровік майже всю сесію не зміг виконувати обов'язки депутата, оскільки у нього не виявилося картки для голосування, яку він не забрав в Одеської міської виборчої комісії після виборів.

Наприкінці сесії С. Боровік все-таки отримав картку і посвідчення депутата, і записався на виступ з трибуни міськради. Свій виступ він почав з того, що прийняті міськрадою рішення не відповідають інтересам одеситів, і він буде в опозиції до міськради та "захищатиме таким чином інтереси 75 тис. одеситів, які віддали за нього свої голоси на виборах".

Також політик зазначив, що раніше не ходив на сесії, щоб не легітимізувати незаконно обрану" влади. З самого початку виступу С. Боровіка супроводжували сміх і вигуки із залу. А потім двоє депутатів – Денис Григор'єв (член фракції "Блоку Порошенка") і Дмитро Палпатін (пройшов за списком партії "Довіряй справам", пов'язаної з мером Одеси Геннадієм Трухановим) – винесли С. Боровика з зали на руках.

У кулуарах міськради С. Боровік заявив журналістам, що має намір звернутися до поліції через інцидент.

Як повідомлялося, С. Боровік був основним конкурентом чинного мера Одеси Геннадія Труханова на виборах у міські голови в жовтні 2015 року. Міськвиборчком, а потім і суд підтвердили перемогу Г. Труханова в першому турі з результатом 51,3% голосів. При цьому С. Боровик, хоча і став депутатом Одеської міськради, результатів виборів не визнав.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА