18:37 17.03.2016

ВР розгляне питання відставки Шокіна з поста генпрокурора 29 березня

2 хв читати
ВР розгляне питання відставки Шокіна з поста генпрокурора 29 березня

Питання відставки Віктора Шокіна з поста генерального прокурора України буде поставлено на голосування на засіданні Верховної Ради 29 березня, повідомив народних депутатів голова парламенту Володимир Гройсман.

"Я анонсую, щоб не виникало нерозуміння: 29 числа на ранковому пленарному засіданні ми розглянемо питання надання згоди на звільнення генерального прокурора України", - сказав В. Гройсман з президії парламенту закриваючи вечірнє засідання Верховної Ради в четвер.

На ранковому пленарному засіданні в четвер спікер повідомив, що надіслав лист генеральному прокуророві України Віктору Шокіну з проханням прийти до парламенту для розгляду питання його відставки.

Закриваючи вечірнє засідання, В. Гройсман поінформував народних депутатів, що не отримав відповіді від Генеральної прокуратури України і В. Шокіна про готовність останнього взяти участь у засіданні парламенту при розгляді його відставки.

Як повідомлялося, 16 лютого президент Петро Порошенко в зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В. Шокіна подати у відставку, а 19 лютого прес-секретар глави держави повідомив, що заява В. Шокіна про звільнення з поста генпрокурора надійшла до Адміністрації президента. Того ж дня П. Порошенко вніс у Верховну Раду подання на звільнення В. Шокіна, а 22 лютого проект постанови про дачу згоди на звільнення президентом України генпрокурора В. Шокіна був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

29 лютого прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що В. Шокін знаходиться в черговій оплачуваній відпустці. 16 березня з'явилася інформація, що генпрокурор вийшов з відпустки і є на робочому місці.

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за засіданні 16 березня рекомендував парламенту підтримати проект постанови про згоду на звільнення В. Шокіна з посади генпрокурора. З народних депутатів, які були присутні на засіданні комітету народних депутатів, 10 проголосували за таке рішення, 4 - проти і 3 утрималися.

Сам В. Шокін на засіданні комітету не був. Деякі народні депутати висловилися за те, що хотіли б заслухати генпрокурора, перш ніж приймати рішення про його відставку.

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокуророві, що має наслідок - його відставку з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА