16:27 19.03.2016

Порошенко: Україні необхідна скоординована позиція світової спільноти щодо санкцій проти РФ

3 хв читати
Порошенко: Україні необхідна скоординована позиція світової спільноти щодо санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко заявив, що одним з найбільших викликів для України залишається агресія Росії, яка триває вже майже два роки.

Як повідомила прес-служба президента України, про це П.Порошенко сказав присутнім під час відкриття першого засідання Міжнародної консультативної ради в суботу.

Президент наголосив, що для захисту України важливо зберегти міжнародну солідарність і єдність, оскільки Росія продовжує гібридну війну, поєднуючи відкриту військову операцію з психологічною війною - пропагандою і терористичними атаками.

"Скоординована позиція всього світу," Великої Сімки "і ЄС щодо санкцій життєво необхідна. Ми віддані виконанню Мінських домовленостей і наполягаємо, щоб Росія виконувала всі пункти", - сказав президент України.

Він наголосив, що санкції потрібні як механізм тиску на Росію, щоб стимулювати її сісти за стіл переговорів і змусити вивести російські війська і всю зброю з України, повернути контроль над кордоном, забезпечити умови для вільних і чесних виборів, відновити український суверенітет на окупованих територіях.

П.Порошенко додав, що поради представників Міжнародної консультативної ради в цьому питанні дуже важливі для України.

Президент України також зазначив, що до війни на Донбасі проживали 5 млн осіб "З такими масштабними катастрофами Європа не стикалася протягом багатьох років. Це набагато більш масштабно, ніж Придністров'я, Осетія і Абхазія", - сказав він.

У свою чергу, екс-прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт відзначив боротьбу українців за своє національне виживання і можливість йти обраним шляхом.

"Українці зробили вибір, щоб йти на Захід, а не на Схід. На жаль, одній впливовій людині в Росії це не подобається, і він втручається в цей вибір, щоб зруйнувати його", - сказав Т.Ебботт.

Він також наголосив на важливості підтримки іншими країнами Української держави, зокрема, нагадав про допомогу Австралії у вигляді поставок нелетальної зброї на 5 млн дол. І спільні військові навчання.

"Це, звичайно, ваша боротьба. Але у нас є чітке відчуття, що це і наша боротьба, тому що коли свободу утискають в одній частині світу, то значить вона зазнає утисків у всьому світі. Якщо зухвала поведінка допускається в одній частині світу, то вона потім матиме місце в іншій частині світу ", - зазначив він.

Т.Ебботт також зазначив, що, на думку дипломатів багатьох країн світу, за два останні роки Україна здійснила більше реформ, ніж за всю історію своєї незалежності і це дуже успішний період часу в розвитку держави.

Колишній маршал Сейму Польщі, екс-міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що Українська держава вже перемогла президента Росії Володимира Путіна: "Однією з його цілей було повернення впливу на Україну і це йому не вдалося".

Р.Сікорський наголосив на важливості для України зосередитися на реформах і продовжувати ефективну боротьбу з корупцією.

У свою чергу керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок наголосив на важливості забезпечення комунікації між Україною та європейськими країнами. За його словами, Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії, проте не забезпечили вирішення питання. "Нам потрібно зберігати чітке розуміння того, що агресія має дорого коштувати агресору - а це можливо лише шляхом санкцій", - вважає він.

Е. Брок зазначив, що Україна має продовжувати проводити реформи, які підтвердять її здатність бути успішною державою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА