14:16 31.03.2016

Рада закликає міжнародне співтовариство засудити заборону Меджлісу окупаційною владою в Криму

2 хв читати
Рада закликає міжнародне співтовариство засудити заборону Меджлісу окупаційною владою в Криму

Верховна Рада України звернулася до міжнародних організацій, світових лідерів і членів міжнародного співтовариства щодо засудження порушень прав кримськотатарського народу стосовно заборони Меджлісу кримськотатарського народу окупаційною владою РФ в Криму.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект постанови №4247 підтримали 233 народних депутати на засіданні парламенту в четвер.

У постанові міститься заклик Верховної Ради до міжнародного співтовариства засудити заборону Меджлісу, а також докласти зусиль для захисту кримських татар від дискримінації та переслідувань з боку РФ. Верховна Рада закликає міжнародне співтовариство чинити тиск на РФ, що окупувала Крим, всіляко порушує права і свободи кримських татар на півострові.

Водночас український парламент закликає міжнародне співтовариство сприяти відновленню діяльності міжнародних моніторингових місій з прав людини у Криму.

"Верховна Рада України закликає міжнародне співтовариство засудити репресивні дії Російської Федерації в окупованому Криму, спрямовані проти прав і свобод людини шляхом заборони Меджлісу і визнання його екстремісткою організацією, виявити одностайну солідарність і посилити тиск на Росію з метою відновлення юрисдикції України в межах міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в тексті звернення.

Крім того, український парламент вимагає від РФ негайно припинити політику, спрямовану на порушення прав людини в Криму, зокрема кримських татар як корінного народу України.

Український парламент звертає увагу також на необхідність підтримки і захисту кримських татар від протиправних дій окупаційної влади в Криму у зв'язку з визнанням екстремісткою організацією і забороною Меджлісу, що спричинить за собою кримінальне переслідування членів Меджлісу кримськотатарського народу, що не визнає анексію Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА