19:51 26.04.2016

У МВС України заявляють про відсутність необхідності вводити в Одеську область підрозділи Нацгвардії

2 хв читати

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко стверджує, що в Одеській області достатньо поліції, яка зможе забезпечити порядок у регіоні, а Національну гвардію України не варто використовувати для вирішення ситуацій, що мають політичне підґрунтя.

"Ми чули це (заклики керівників облдержадміністрацій про введення Нацгвардії - ІФ) щодо бурштинової ситуації у Волинській, Рівненській і Житомирській областях, зараз ми чуємо в Одесі. Реально і Національна гвардія і Національна поліція не мають права брати участь в якихось політичних розборках, і, на жаль, ситуація, яка складається в Одесі, вона має всі ознаки політичного процесу, і не дуже правильно буде, коли Національна гвардія та вся українська поліція займатимуться Одесою або Волинською областю", - сказав І.Варченко в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок.

Він також висловив упевненість, що голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі порозуміється з начальником ГУ Нацполіції в області Гіоргієм Лорткіпанідзе щодо координації зусиль із забезпечення правопорядку в області, оскільки поліцейських сил в Одесі та Одеській області достатньо.

Говорячи про нічний напад на табір протестувальників в Одесі І.Варченко також зазначив, що жодна заява про побиття людей до поліції не надходили.

Як відомо, Національна гвардія України є одним зі структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.

Як повідомлялося, у вівторок увечері голова Одеської області України М.Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка ввести до обласного центру додаткові підрозділи Національної поліції та Національної гвардії у зв'язку з нічним нападом невідомих на протестувальників та напередодні роковин трагедії 2 травня.

"Напередодні сумних роковин 2 травня і на тлі того, що вороги України явно готуються, зокрема в Одесі та Одеській області, хочу ще раз звернутися до президента України і ще раз зажадати допомогти нам навести лад... Я звертаюся і прошу президента без жодного зволікання ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії України, заздалегідь забезпечивши їх усім необхідним, зокрема і продовольством, забезпечивши нічлігом…", - йдеться у зверненні М.Саакашвілі, оприлюдненому на його сторінці у соцмережі Facebook у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА