14:45 06.05.2016

Посол США висловив підтримку НАБУ як антикорупційному органу України

2 хв читати
Посол США висловив підтримку НАБУ як антикорупційному органу України

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт обговорили результати міжнародної співпраці та напрями майбутньої взаємодії.

"Я дуже радий, що американський уряд, ФБР, наші британські та німецькі колеги допомагають НАБУ в становленні та розвитку. Ваша робота - надзвичайно важлива для України. Суспільство чекає на результати. Ми готові надалі підтримувати вашу роботу для досягнення цього результату", - сказав посол під час візиту до НАБУ, повідомляє прес-служба бюро.

А.Ситник і Дж.Пайєтт обговорили стан реалізації двостороннього Меморандуму між НАБУ та Федеральним бюро розслідувань США, представники якого проводять тренінги для співробітників бюро.

Посол повідомив, що відділ із правоохоронних питань посольства профінансує спільні навчання офіцерів Спеціального підрозділу швидкого реагування США (SWAT) спільно із співробітниками управління спеціальних операцій НАБУ з питань проведення арештів з високим ступенем ризику і тактичних правоохоронних операцій.

Крім того, директор НАБУ розповів послу про плани створити кримінальну лабораторію для роботи з електронними пристроями та носіями інформації, обладнання для якої найближчим часом забезпечать британські партнери. Дж.Пайєтт зазначив, що працівники ФБР мають унікальний досвід у сфері декодування та відновлення даних, і заявив про готовність і надалі підтримати НАБУ у впровадженні новітніх технологій у розслідуваннях.

У НАБУ нагадали, що в лютому 2016 року Управління аналітики та обробки інформації НАБУ за підтримки посольства США отримало від ФБР обладнання, яке переводить матеріали кримінальних проваджень із паперових носіїв в електронний формат та аналізує їх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА