13:17 10.05.2016

Антикорупційний комітет Ради не перевіряє ситуації навколо офшору Intraco

2 хв читати
Антикорупційний комітет Ради не перевіряє ситуації навколо офшору Intraco

Голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва та імплементації антикорупційного законодавства Комітету з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявляє, що антикорупційний комітет не проводив перевірку офшорного скандалу і офшорної компанії "Інтрако Менеджмент" (Intraco Management ltd).

"Сьогодні була оприлюднена інформація, журналістське розслідування Дмитра Гнапа, про те, що компанія "Інтрако", яку пов'язують з товаришами пана президента, зокрема, пана Кононенка, також була створена за допомогою цієї панамської фірми і реєстратора. Замість того, щоб провести розслідування, ми починаємо чути якісь інформаційні вкидання про те, що була проведена перевірка, що там не знайшли підтвердження. Я спростовую: наш комітет не проводив перевірку щодо компанії "Інтрако", він не давав висновку про те, що це підроблені документи, і ми вимагаємо створити слідчу комісію, щоб перевірити правдивість документів і перевірити зв'язок компанії "Інтрако" з паном Кононенком", - заявив С. Лещенко на брифінгу у вівторок.

Народний депутат зазначив, що якщо цього зроблено не буде, то "це є найкращим прикладом і свідченням того, що ця тема спеціально замовчується з Адміністрацією президента для того, щоб цей скандал було погашено цинічним і грубим чином".

С. Лещенко нагадав, що народні депутати, які входять до міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти", місяць тому підготували проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка могла б розслідувати офшорний скандал. Однак, за словами народного депутата, цей документ вже цілий місяць лежить у Верховній Раді та не реєструється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА