16:08 21.05.2016

Порошенко переговорив із Олланд і Меркель і попросив Німеччину прискорити розгляд пропозиції щодо розгортання збройної місії на Донбасі

1 хв читати
Порошенко переговорив із Олланд і Меркель і попросив Німеччину прискорити розгляд пропозиції щодо розгортання збройної місії на Донбасі

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель попросив головуючу в ОБСЄ Німеччину прискорити підготовку до розгляду пропозиції щодо розгортання збройної місії на Донбасі.

Як повідомляє в суботу прес-служба президента України, під час розмови співрозмовники констатували, що незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню напередодні Великодня, ситуація з безпекою на Донбасі продовжує залишатися складною.

"Президент України в цьому контексті також наголосив на важливості розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій", - повідомляє прес-служба президента України.

Також П.Порошенко наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу.

Як зазначається, співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека, а також наголосили на важливості продовження діалогу щодо звільнення всіх заручників.

"Під час розмови було також скоординовано позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні саміту G7 (Великої сімки – ІФ.) в Японії", - йдеться в повідомленні.

П.Порошенко також закликав Францію та Німеччину прискорити внутрішньо європейські процедури з надання українцям безвізового режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА