16:58 21.05.2016

Публікація даних іноземних журналістів на сайті "Миротворець" зашкодить репутації України – Томбінський

2 хв читати
Публікація даних іноземних журналістів на сайті "Миротворець" зашкодить репутації України – Томбінський

Публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали в окупованому Донбасі і отримали акредитацію невизнаної влади, зашкодить репутації України, вважає глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Інвестиція у репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем" - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - сказав Я.Томбінський під час панельної дискусії "Як бути успішним в Європі?" в суботу в Києві в рамках Днів Європи в Україні.

Він пояснив, що у списку перебувають, зокрема, журналісти-друзі України, але їх безпека не може бути під загрозою. "Так ви втрачаєте друзів", - додав голова представництва ЄС в Україні.

Як повідомлялося, раніше в травні сайт "Миротворець" опублікував файли зі списками понад 4 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР". У списку значаться імена та прізвища українських та іноземних журналістів, їх мобільні контакти і період перебування на території "ДНР/ЛНР".

Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

13 травня колектив центру "Миротворець" заявив про рішення закрити однойменний сайт та підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") повідомив, що колектив центру "Миротворець" ухвалив рішення відновити свою роботу через значний резонанс у соціальних мережах і підтримки їх діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів.

20 травня сайт центру "Миротворець" опублікував оновлений список акредитованих у так званій "ДНР" журналістів, що містить 5412 записів.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України перевіряє оприлюднені сайтом "Миротворець" списки журналістів, і тих, хто шпигує проти України, притягнуть до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА