17:00 31.05.2016

Москаль: Ниточки від "чорної каси" Партії регіонів тягнуться до Ющенка

3 хв читати
Москаль: Ниточки від "чорної каси" Партії регіонів тягнуться до Ющенка

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликає Національне антикорупційне бюро України звернути увагу на діяльність третього президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка, який, за його словами, організував аферу, пов'язану з фондом "Україна 3000", а також згодом передав владу Віктору Януковичу, повідомляється на офіційному сайті політика у вівторок.

"Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу ", - зазначає Г.Москаль.

Він стверджує, що В.Ющенко передав В.Януковичу владу за корупційною схемою, при цьому отриману за це суму було розділено з головами його адміністрацій Віктором Балогою та Вірою Ульянченко і вона становить майже половину оприлюдненого напередодні обсягу "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. "Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? Це ж усім добре відомо!", - заявляє Г.Москаль.

"І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з "Лікарнею майбутнього"? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко і його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи - по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви, хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував", - зазначив він.

За словами голови Закарпатської обладміністрації, "це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення", і за часів президентства Віктора Януковича (2010-2014 рр.) він особисто направляв відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України, проте за них так нікого і не притягнуто до відповідальності. "Чому "Лікарнею майбутнього" не займається НАБУ? Адже це його пряма компетенція - зловживання владою найвищими посадовими особами. Масштабній афері з дитячою лікарнею давно слід дати юридичну оцінку", - наголосив Г.Москаль.

Політик зазначає, що із сусідів України найефективніше діє Антикорупційне бюро Румунії (АБР) і може служити прикладом для антикорупційної діяльності в Україні. "Ця структура не має ніяких підрозділів у регіонах, знаходиться в Бухаресті і щомісяця проводить гучні затримання урядовців, міністрів, родичів найвищих посадових осіб і так далі. АБР ніколи не опускається до рівня голів сільських рад. У період правління президента Траяна Басеску співробітники бюро посадили за корупцію його рідного брата Мірча Басеску, який досі відбуває покарання ", - зазначив Г.Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА