11:15 01.06.2016

Петренко: Незважаючи на прохання про помилування Афанасьєва та Солошенка, Мін’юсти України та РФ продовжують комунікацію щодо видачі українців за Конвенцією

2 хв читати
Петренко: Незважаючи на прохання про помилування Афанасьєва та Солошенка, Мін’юсти України та РФ продовжують комунікацію щодо видачі українців за Конвенцією

Подання прохання про помилування громадян України Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва не означає припинення комунікації українського та російського Міністерств юстиції щодо видачі Україні цих людей за Конвенцією про передачу засуджених, заявив глава Мін’юсту України Павло Петренко.

"У разі якщо їх буде помилувано, тоді вони повернуться на територію України за відповідним рішенням російської сторони про помилування. Доки немає рішення про помилування, ми не припиняємо юридичних процедур за конвенцією", - сказав П.Петренко журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 27 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що звільнення утримуваних у Росії українців Ю.Солошенка та Г.Афанасьєва - питання найближчих тижнів.

29 травня президент України Петро Порошенко заявив, що є попередня домовленість із керівництвом РФ щодо повернення в Україну Ю.Солошенка та Г.Афанасьєва.

"Я далекий від того, щоб давати обіцянки або називати багато прізвищ. Можу сказати лише, що за попередньою домовленістю ми можемо розраховувати на повернення додому Афанасьєва та Солошенка. І ми на фінішній прямій щодо умов, термінів і процедури їх повернення", - сказав він в телевізійному інтерв'ю.

Г.Афанасьєв проходив у справі про створення на території Криму терористичного угруповання і був засуджений у Росії в 2015 році на сім років ув’язнення в колонії суворого режиму як передбачуваний спільник українського кінорежисера Олега Сенцова. 14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) 73-річного Ю.Солошенка винним у шпигунстві та засудив до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА