17:22 02.06.2016

Савченко і Шухевич пропонують скасувати ухвалення закону про судоустрій і статус суддів

2 хв читати
Савченко і Шухевич пропонують скасувати ухвалення закону про судоустрій і статус суддів

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №4734-п про скасування рішення парламенту від 2 червня про прийняття за основу і в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів.

Ініціаторами проекту постанови виступили народний депутат фракції Радикальної партії Юрій-Богдан Шухевич і народний депутат фракції "Батьківщина" Надія Савченко.

Цей проект постанови став першою зареєстрованою ініціативою Н.Савченко на посаді народного депутата після її повернення з РФ, де її тримали з 2014 року.

Текст документа на парламентському порталі наразі відсутній.

У зв'язку з подачею цього проекту постанови, згідно з регламентом Верховної Ради, спікер Андрій Парубій не має права до його розгляду в сесійній залі підписати схвалений парламентом законопроект №4734 про судоустрій і статус суддів та направити його на підпис президентові.

Український парламент ухвалив закон про судоустрій і статус суддів на засіданні в четвер уранці 281 голосом. При цьому депутати висловлювали претензії і до тексту документа, і до порядку його прийняття. Під час обговорення багато депутатів висловлювалися за його прийняття лише в першому читанні і за доопрацювання до другого. Крім того, закон був ухвалений в четвер до голосування щодо внесення змін до Конституції в частині правосуддя, що суперечить логіці судової реформи.

Закон мав набути чинності одночасно із законом про внесення змін до Конституції в частині правосуддя. Протягом шести місяців після набуття ним чинності формується Верховний Суд, а протягом 12 місяців Вищі спецсуди - з питань інтелектуальної власності та антикорупційний.

Як повідомлялося, першою законодавчою ініціативою Н.Савченко став законопроект №838-VIII про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання). Законопроект був внесений до парламенту 5 листопада 2015 року, коли Н.Савченко перебувала в ув’язненні в РФ та працювала над його текстом дистанційно, і був прийнятий 7 грудня того самого року, після чого став відомий як "закон Савченко", хоча вона була одним з шести парламентарів, які його ініціювали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА