14:42 26.07.2016

"Опозиційний блок" протестує проти блокування хресної ходи в Києві

2 хв читати
"Опозиційний блок" протестує проти блокування хресної ходи в Києві

Партія "Опозиційний блок" висловила протест проти блокування хресної ходи у Києві силами Національної поліції і Національної гвардії України, повідомляє прес-служба політсили.

"Ми вимагаємо від влади дати вірянам можливість провести хресну ходу на честь річниці Хрещення Русі. Це конституційне право, яке не може бути відібрано нічиїми наказами", - йдеться в заяві.

"Опозиційний блок" також вимагає від правоохоронних органів гарантування безпеки і захисту людей від нападок і погроз радикалів".

Крім цього, провину за акцію блокування ходу "Опозиційний блок" покладає на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. "Міністр внутрішніх справ, як і будь-який інший чиновник, не має права порушувати конституційні права людей – вирішувати, чи має проходити хресна хода, чи ні. Забороняючи масові заходи, міністр Аваков нічим не відрізняється від міністра Захарченка. Заборони масових акцій – це повторення шляху, яким йшла попередня влада", - заявляють ув партії.

Як повідомлялося, сили Нацполіції і Нацгвардії заблокували проходження хресної ходи вулицями Києва через виявлення бойових гранат і муляжу мін.

"Виявлені з ранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами не залишили у нас сумнівів у реальності погроз і провокацій. Силами Нацполіції і Нацгвардії - МВС заблокувало проходження процесії вулицями Києва. Безпека громадян вища від релігійних ритуалів", - написав А. Аваков на Facebook у вівторок.

Він наголосив, що в поточній ситуації керується категоріями не релігійних ритуалів, а категоріями пріоритету громадської безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА