14:43 03.08.2017

Депутати з "Опоблоку" просять перевірити Супрун на подвійне громадянство

2 хв читати
Депутати з "Опоблоку" просять перевірити Супрун на подвійне громадянство

Народні депутати України від фракції "Опозиційний блок" Ігор Шурма та Олексій Білий відправили депутатське звернення голові Державної міграційної служби України Максиму Соколюк з проханням перевірити в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун щодо подвійного громадянства, яке заборонено в Україні.

"10 липня 2015 року президент України підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни і Марка Супрун. Відповідно до ст. 1 закону України "Про громадянство України" особа, у разі отримання громадянства України, зобов'язане припинити громадянство (підданство) іншої держави або громадянства (підданство) інших держав протягом двох років з моменту вступу в громадянство України", - йдеться у зверненні депутатів на ім'я М.Соколюка (фотокопію документа оприлюднено на сайті партії).

Грунтуючись на цьому, І.Шурма і О.Білий просять відповісти на запитання, чи виконала громадянка У.Супрун вимоги закону України "Про громадянство України" в частині припинення громадянства іншої держави.

У.Супрун була призначена на посаду заступника міністра охорони здоров'я України в липні 2016 року, незабаром вона стала в.о глави МОЗ.

У.Супрун - американка українського походження, з осені 2013 року проживає в Україні, під час подій Євромайдану працювала в медичній службі, а з 2014 року стала директором гуманітарних ініціатив Всесвітнього конгресу українців. У 2014 році заснувала організацію "Захист патріотів", яка проводить заняття з тактичної медицини та забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО.

У липні 2015 року президент П.Порошенко підписав укази про надання громадянства України подружжю Уляни і Марка Супрун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА