16:44 23.08.2016

Олланд у розмові з Меркель і Путіним висловив стурбованість ескалацією ситуації на Донбасі

2 хв читати
Олланд у розмові з Меркель і Путіним висловив стурбованість ескалацією ситуації на Донбасі

Президент Франції Франсуа Олланд в телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним висловив стурбованість ескалацією ситуації на Донбасі.

"Президент нагадав про послідовну позицію Франції, що анексія Криму не може бути визнана, висловив свою стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості в останні тижні і великою кількістю порушень режиму припинення вогню, що зафіксували спостерігачі ОБСЄ на сході України", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті французького президента у вівторок.

Ф.Олланд підкреслив, що ескалація ставить під загрозу Мінському процесу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, якому немає альтернативи. "Він нагадав, що всі зобов'язання, які були взяті в рамках Мінських угод, повинні бути виконані зацікавленими сторонами, як питання безпеки, так і політичні питання", - наголошується в повідомленні.

Президент Франції ще раз зазначив постійну залученість своєї країни, поряд з Німеччиною, в "нормандський формат". Він висловив надію на те, що незабаром вдасться провести зустріч, на якій буде погоджено проведення наступної "зустрічі чотирьох" (Ф.Олланда, А.Меркель, президента України Петра Порошенка і В.Путіна - ІФ) для обговорення подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Прес-служба Кремля повідомила, що лідери Росії, ФРН і Франції домовилися продовжити особисті контакти з української тематики і, зокрема, провести спільну зустріч саміту "Групи двадцяти" 4-5 вересня в Китаї.

"Обговорювалася проблематика внутрішньоукраїнської кризи, зокрема перспективи продовження мінського процесу на основі синхронізації політичних кроків і відповідних заходів у сфері безпеки. Акцентована важливість законодавчого закріплення на постійній основі особливого статусу Донбасу, проведення конституційної реформи та амністії, організації місцевих виборів. Усі ці питання повинні узгоджуватися в Контактні групі, де у Києва є можливість вести прямий діалог з Донецьком і Луганськом", - повідомила прес-служба Кремля.

За інформацією прес-служби, В.Путін "привернув увагу партнерів до брутальної провокації української сторони, яка направила на початку серпня на територію Російської Федерації групу диверсантів для здійснення терактів", а "схильність Києва до таких силових дій завдає шкоди мінському процесу і співпраці в рамках "нормандського формату".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА