17:40 29.08.2016

Марія Гайдар заявила про критичну ситуацію в системі соцзахисту Одеської області

3 хв читати
Марія Гайдар заявила про критичну ситуацію в системі соцзахисту Одеської області

Колишній заступник голови Одеської обладміністрації Марія Гайдар заявляє, що після її відходу в системах охорони здоров'я та соціального захисту Одеської області склалася критична ситуація.

"З гіркотою можу сказати, що для мене нинішній результат є цілковитою несподіванкою, я ніколи у своєму житті не бачила, щоб щось руйнувалося і деградувало так нестримно", - написала М.Гайдар на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, за її словами, після її відходу було скасовано виплати дітям учасників АТО, які раніше виділяли в рамках цільової обласної програми соціальної підтримки населення на 2016-2017 рр. "Захист і турбота", зупинено виплати для підтримки переселенців-інвалідів у санаторіях "Куяльник" та "Санетаті", провалено програми з боротьби з ВІЛ/СНІД, забезпечення жителів Одеської області низкою медичних послуг.

"Там було заплановано багато різних заходів: онкологічна допомога, безоплатне стентування, створення диспетчерської та переоснащення швидкої допомоги. Загалом 150 млн можна було витратити на ці цілі. Це величезні кошти для Одеської області, і на ці кошти можна було добитися відчутних, видимих результатів, і для лікарів, і для пацієнтів. Вирішують спрямувати гроші! Увага!!! на оснащення міжгоспітальних округів. Чому я на цьому акцентую увагу. А з дуже простої причини - округів цих немає, ні в Одеській області, ні в Україні, їх лише обговорюють", - обурюється М.Гайдар.

За її даними, можна було поставити стенти двом тисячам пацієнтів, переоснастити та доукомплектувати необхідним обладнанням "швидку допомогу", "можна дуже багато усього зробити, але це нікому нецікаво". "Цікаво просто взяти і щось тупо закупити на 100 мільйонів, та так, щоб потім ще шукали це обладнання в неіснуючих міжрайонних центрах. Хоча в цьому разі, як, утім, і з ВІЛ, трохи забули про українські закони і нічого не освоїли. Більшість міжнародних проектів також завалена і фінансування за ними зупинено", - констатує М.Гайдар.

Крім того, за її словами, департамент соціального захисту та охорони здоров'я Одеської ОДА провалив роботу у сфері охорони здоров'я та насилу виконує функції із соціального захисту.

Вона висловила сподівання, що новий заступник голови Одеської ОДА із соціальних питань негайно розпочне роботу і наведе якийсь лад. Також політик заявила, що має намір обстоювати вищезгадані питання як депутат Одеської облради.

"Я йшла на багато поступок і компромісів для того, щоб ці проекти були реалізовані мною або кимось іншим. Тепер, коли ви все зруйнували, втрачати мені нічого - я називатиму речі своїми іменами і домагатимуся скасування всіх цих безглуздих і руйнівних рішень", - резюмувала М.Гайдар.

Як повідомлялося, в травні виконувач обов'язків заступника голови Одеської облдержадміністрації М.Гайдар припинила обіймати цю посаду і стала радником голови ОДА у зв'язку із набуттям чинності новим законом "Про державну службу" з 1 травня.

М.Гайдар стала в. о. заступника голови Одеської ОДА в січні 2016 року. Тоді ж агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі обладміністрації повідомили, що вона також планує залишитися депутатом Одеської облради.

До цього в статусі радника голови Одеської ОДА М.Гайдар курирувала соціальні питання, зокрема медицину, прийом громадян та інші напрями.

Про те, що М.Гайдар працюватиме в команді Міхеїла Саакашвілі, стало відомо в липні 2015 року. У серпні вона отримала українське громадянство і заявила про намір відмовитися від російського. Водночас російські ЗМІ повідомили, що процедуру відмови від громадянства М.Гайдар так і не розпочала. У жовтні 2015 року М.Гайдар стала депутатом Одеської облради, вона брала участь у виборах від партії "Солідарність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА