13:09 05.09.2016

Ляшко виступає за відставку Деканоїдзе, але за збереження на посаді глави МВС Авакова

2 хв читати
Ляшко виступає за відставку Деканоїдзе, але за збереження на посаді глави МВС Авакова

Парламентська фракція Радикальної партії вимагає відставки голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе у зв'язку з історією вбивства поліцейськими чоловіки в смт Криве Озеро Миколаївської області, але виступає за збереження на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявляє лідер фракції Олег Ляшко.

"Ми вимагаємо відставки голови Нацполиції Деканоїдзе, це (події в Кривому Озері – ІФ) - її пряма відповідальність. Що стосується вимог відставки Авакова, ми вважаємо, що трагедія в Кривому Озері використовується, щоб відправити у відставку Авакова з однієї причини – щоб влада монополізувала вплив на Міністерство внутрішніх справ і потім використовувати цю монополію для розправи, коли буде не той результат на виборах, якого хоче нинішня влада", - сказав О. Ляшко журналістам у понеділок у Києві.

Як повідомлялося, кількома днями раніше в смт Криве Озеро поліцейські прибули за викликом про хуліганство нетверезого чоловіка та затримали його, надягши наручники. Після цього на місце події прибув ще один наряд поліції, і деякі з правоохоронців почали бити затриманого. Судмедекспертиза встановила наявність побоїв, проте уточнила, що його смерть настала внаслідок проникаючих пострілів з травматичного пістолета. Всього з його тіла були витягнуті 4 кулі.

Після цього Х. Деканоїдзе розформувала відділення поліції в Кривому Озері, а також внесла зміни до керівного складу Нацполиції Миколаївської області.

26 серпня депутат фракції БПП Сергій Каплін зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення А. Авакова з посади міністра внутрішніх справ України. Як повідомила прес-служба С. Капліна, нардеп вважає, що глава МВС повинен піти у відставку із-за вбивства поліцейськими чоловіки у смт Криве Озеро. Автор документа зазначає, що кількість злочинів після впровадження реформи цій сфері зросла, а розкривається лише кожне десяте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА