16:38 13.09.2016

Припинення участі в ПАРЄ не означає припинення участі в Раді Європи - Кулеба

2 хв читати
Припинення участі в ПАРЄ не означає припинення участі в Раді Європи - Кулеба

У разі припинення участі України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) країна не припинить брати участь у Раді Європи, наголошує постійний представник України в РЄ Дмитро Кулеба.

"Рішення про припинення участі України в ПАРЄ має ухвалювати виключно наша парламентська делегація. Наскільки мені відомо, делегація цей варіант серйозно розглядає. (...) Припинення участі в ПАРЄ не означає припинення участі в РЄ", - написав він на сторінці у Facebook у вівторок.

Розглядаючи перспективу того, що "росіяни повернуться, а українці вийдуть", дипломат зауважив, що це буде абсурдна ситуація, коли "агресор, який наплював на Раду Європи, буде в Асамблеї, а жертва агресії, яка активно впроваджує стандарти Ради Європи, буде поза нею".

"Платити за цей абсурд будуть зрештою навіть не адвокати повернення, а вся ПАРЄ як міжнародний інститут", - прогнозує Д.Кулеба.

Він також зазначив, що російська сторона не виконала жодного з пунктів резолюцій ПАРЄ (відповідна інфографіка додається), проте "впливова група членів Асамблеї готова закрити на це очі".

"Єдиний аргумент прихильників повернення: нам потрібен діалог з Росією. Детального пояснення цього аргументу або інших аргументів я особисто не чув. Взагалі", - додав Д.Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 12 вересня, відповідаючи на запитання народного депутата Рефата Чубарова про те, як реагуватиме українська влада на визнання повноважень делегацій РФ у таких організаціях, як ПАРЄ, Парламентська асамблея ОБСЄ, ПАЧЕС (Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва) після нелегітимних виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму, заявив: "Якщо повноваження російської делегації, наприклад, у ПАРЄ буде визнано, ми розглядатимемо різні варіанти, аж до того, щоб не брати участі в роботі ПАРЄ".

Міністр зазначив, що народні депутати України самі визначатимуться з цього питання, але він радитиме робити дуже радикальні кроки. "Я вважаю, що без чітких, послідовних і радикальних кроків ми не підтримаємо нашу позицію", - додав П.Клімкін.

У свою чергу голова української делегації, народний депутат Володимир Ар’єв зазначив, що українська делегація в ПАРЄ обговорює можливість відмови від участі в роботі асамблеї, якщо організація поверне російську делегацію за принципом "широко закритих очей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА