14:14 15.09.2016

У партії "Відродження" вважають, що обшуки у Кернеса мають політичні мотиви

2 хв читати
У партії "Відродження" вважають, що обшуки у Кернеса мають політичні мотиви

Партія "Відродження" засуджує дії Генеральної прокуратури України щодо проведення обшуків у харківського міського голови Геннадія Кернеса, який є членом політради партії "Відродження" та обраного мером міста Харкова від партії.

"Вважаємо, що дії ГПУ є політично вмотивованими, що є неприпустимим у правовій демократичній державі. На цьому, зокрема, неодноразово наголошували міжнародні партнери України", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою партії "Відродження".

У заяві зазначають, що за Г. Кернеса під час місцевих виборів віддали голоси понад 65% харків'ян, "що є рекордним показником підтримки в масштабах України, а також свідченням того, що реальні справи і особистий авторитет для людей завжди більш важливі порожніх політичних гасел".

"Тиск на лідера харківської партії "Відродження" ми сприймаємо, як спробу влади підірвати діяльність нашої політичної сили і спробу позбутися конкуренції за голоси виборців Харківщини, а також як акт помсти за поразку провладних сил у місті під час останніх місцевих виборів", - наголошують у партії.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрія Луценка у четвер вранці повідомив, що в Харкові з ранку проходять обшуки в приміщеннях, що належать Г. Кернесу і матері народного депутата України, голови Харківської обласної організації партії "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

За його даними, обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальним провадженням щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн. "В організації схеми підозрюють керівництво міста. Зайшли з обшуками до "Націоналя" до Кернеса (в цьому готелі проживає Г. Кернес - ІФ)", - розповів Ю. Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА