13:59 27.09.2016

У Дніпрі депутата міськради від "Оппоблока" двічі вдарили викруткою

2 хв читати
У Дніпрі депутата міськради від "Оппоблока" двічі вдарили викруткою

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на вул. Кантемирівській в Дніпрі на депутата міської ради від партії "Опозиційний блок" Сергія Суханова в понеділок пізно ввечері.

"Заявнику тілесних ушкоджень не завдано. З місця пригоди поліцейські вилучили викрутку та дві стріляні гільзи. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Встановлюються всі обставини події", - повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Опозиційний блок", того дня С. Суханов провів прес-конференцію, на якій "продемонстрував докази і виступив проти багатомільйонної корупції нинішнього керівництва Дніпропетровська", після чого повертався додому. На в'їзді в житловий масив машина наїхала на невідомий предмет і одне з коліс виявилося пробитим.

"Поки водій робив його заміну, Сергій Суханов вийшов з машини. З темряви до нього підійшов невідомий, спокійно попросив закурити, і доки політик діставав сигарети, чоловік несподівано завдав йому два удари викруткою у груди. Після цього нападник швидко зник, дорогою впустивши знаряддя нападу... На щастя, нападник, пробивши куртку, потрапив в портмоне, яке лежало у внутрішній нагрудній кишені, і завдяки цьому нашому колезі не було завдано тяжких поранень", - розповіли в партії.

За даними поліції, потерпілий, у свою чергу, дістав зареєстрований пістолет травматичної дії "Форт" калібру 9 мм і здійснив два постріли в повітря, яких нападник злякався, після чого втік з місця пригоди.

У партії наголошують, що це вже не перший напад на С. Суханова; раніше він вже був госпіталізований зі струсом мозку після нападу на нього кримінального авторитета". Також кілька місяців тому був пошкоджений автомобіль депутата, який був припаркований у внутрішньому дворі Дніпропетровської міськради.

Сам депутат пов'язує напад зі своєю активною громадянською позицією, зокрема з діяльністю громадського руху Антикорупційна ініціатива. Дніпропетровська міська організація "Опозиційного блоку" розцінює інцидент як замовний напад і вимагає від правоохоронців покарати не лише виконавців злочину, але і його замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА