09:46 18.10.2016

"Народний фронт" не голосуватиме за бюджет, якщо не ухвалять закон про спецконфіскацію

2 хв читати
"Народний фронт" не голосуватиме за бюджет, якщо не ухвалять закон про спецконфіскацію

Фракція "Народного фронту" ухвалила рішення, що не голосуватиме за бюджет, якщо Верховна Рада не ухвалить закон про спецконфіскацію, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Сьогодні на засіданні фракції "Народний фронт" ми ухвалили одноголосне рішення, що фракція не голосуватиме за бюджет, якщо не буде ухвалено закону про спецконфіскацію, якщо не буде ухвалено закон про розподіл цих коштів: половину коштів - на армію, половину - на соціальні виплати пенсіонерам і бюджетникам", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

П.Петренко також зазначив, що було висунуто пропозицію, яку обговорювали з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, щоб у зв'язку з підвищенням тарифів була введена розстрочка у виплаті тарифів на 12 місяців для всіх громадян України. "І соціальна виплата кожному малозабезпеченому українцеві з коштів, які були, зокрема, вкрадені Януковичем", - додав він.

Міністр юстиції переконаний, що на сьогодні немає чітких аргументів, чому не треба голосувати за цей закон. "Я хочу заявити, що цей закон стосується топ-чиновників, які звинувачуються в топ-корупції, за якими є підозри і накладено арешти на їхні кошти. Цей закон не стосується підприємця або якоїсь української родини, у якої хочуть забрати квартиру. Це брехня і міфи, які поширюються", - підкреслив він.

Крім того, П.Петренко вказав, що вперше в історії роботи експертів Європейської комісії вони вийшли публічно на прес-конференцію і підтримали цей законопроект як спільну роботу українського уряду, народних депутатів і європейських фахівців.

Крім того, у відповідь на зауваження народного депутата від "Самопомочі" Олени Сотник про те, що прикінцеві положення законопроекту про спецконфіскацію містять норму, що він не поширюється на нинішніх вищих посадових осіб, міністр задекларував готовність прибрати це положення і попросив запевнити, що фракція "Самопоміч" в такому випадку підтримає цей законопроект. На це Сотник вказала, що саме це положення насамперед критикувала її фракція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА