13:21 16.11.2016

Переведення студентів із неопалюваних корпусів на дистанційне навчання знищує технічну базу вишів - "Наш край"

2 хв читати
Переведення студентів із неопалюваних корпусів на дистанційне навчання знищує технічну базу вишів - "Наш край"

Український уряд має забезпечити тепло в навчальних корпусах вишів у всій країні, не відправляючи студентів на вимушене дистанційне навчання, йдеться у зверненні співголови партії "Наш край" Юрія Гранатурова до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

За словами політика, самоусунення Міносвіти від комунальних проблем вишів є курсом на знищення технічної бази вищої освіти в Україні.

"Міністерство не вирішує проблеми з фінансуванням опалення в навчальних закладах і замість цього відправляє студентів на кілька місяців додому на дистанційне навчання. Корпуси не опалюються, що у підсумку може призвести до катастрофи техногенного характеру. Тому уряд і профільні міністерства мають взяти на себе відповідальність та забезпечити відповідний температурний режим у вишах", - заявив Ю.Гранатуров.

Співголова партії упевнений, що заява директора департаменту Міністерства освіти і науки Олега Шарова про те, що заощаджені таким чином кошти будуть спрямовані на розвиток освіти і науки, не витримує жодної критики. "Шкода, якої буде завдано навчальним корпусам, обладнанню та бібліотечним фондам вишів холодом та вологою в неопалюваних приміщеннях, буде значно більшою за примарну економію", - наголосив Ю.Гранатуров.

Раніше О.Шаров заявив, що під час зимових канікул через брак коштів багато навчальних закладів сильно скорочують обсяги опалення в навчальних аудиторіях, оскільки держава виділяє дуже мало коштів на комунальні платежі. За словами представника міністерства, переважна більшість викладачів під час зимових канікул не перебуває в будівлях університету, а готується до занять вдома або в бібліотеках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА