17:48 31.01.2017

Апакан закликає негайно припинити ескалацію ситуації в районі Авдіївки

1 хв читати
Апакан закликає негайно припинити ескалацію ситуації в районі Авдіївки

Керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликає до негайного припинення насильства в районі Авдіївки (Донецька обл.).

"Ескалація напруженості в цьому районі, від якої сильно страждає цивільне населення, викликає серйозну заклопотаність", - передає слова Е.Апакана СММ ОБСЄ в мікроблозі у Twitter.

Він додав, що "насильство в такому масштабі, зокрема людські втрати, є неприйнятними, і захист цивільних осіб має бути пріоритетом".

За словами Е.Апакана, СММ ОБСЄ відомо про жертви серед цивільного населення та пошкодження житлових будинків й об'єктів інфраструктури, зокрема про станцію фільтрування води в Ясинуватій, від роботи якої залежить опалення, постачання електрики та води для тисяч людей по обидва боки від лінії зіткнення.

Е.Апакан зазначив, що трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт вже давно є центром бойових дій. Останні події, які фіксує СММ ОБСЄ, - щоденні тисячі порушень режиму припинення вогню, зокрема використання заборонених видів зброї, – свідчать про серйозне погіршення ситуації та порушення Мінських угод.

Він закликав сторони негайно припинити вогонь і відвести заборонене озброєння за межі погоджених ліній, а також відзначив необхідність приділяти пріоритетну увагу захисту цивільного населення.

Голова спецмісії ОБСЄ додав, що вкрай важливо, щоб СММ ОБСЄ надали негайно безпечний та безперешкодний доступ до ділянки напруження для перевірки дотримання зобов'язань сторін щодо припинення вогню та відведення озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА