12:02 26.06.2017

Над диппредставництвами в понеділок майорітиме кримськотатарський прапор

2 хв читати
Над диппредставництвами в понеділок майорітиме кримськотатарський прапор

Кримськотатарський прапор у понеділок, 26 червня, майорітиме над будівлями посольств і представництв України за кордоном, повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Прапор кримських татар буде піднято на кожному посольстві сьогодні. Міністерство закордонних справ підтримало цю кампанію", - заявила Е.Джапарова на прес-конференції в понеділок у Києві.

Е.Джапарова нагадала, що 26 червня в Україні відзначають день кримськотатарського прапора. За її словами, "сьогодні це не просто прапор кримських татар ... це сьогодні символ опору і відданості Україні, сьогодні він є символом України в Криму".

Історик Гульнара Абдулаєва впевнена, що в Криму молоді люди підтримають святкування дня кримськотатарського прапора. "Я знаю, що сьогодні у мене вдома в Криму, у багатьох вікнах наших осель вивісять кримськотатарські прапори, незважаючи ні на що", - сказала Г.Абдулаєва.

За словами Е.Джапарової, багато хто з її кримських друзів "не можуть відкрито носити український прапор", оскільки це переслідується російським законодавством. "Але вони носять кримськотатарський прапор, як несприйняття російської дійсності", - сказала вона.

Перший заступник міністра також зазначила, що після 2014 року, з моменту анексії Криму Російською Федерацією, кількість прапорів у Криму збільшилася - на автомобілях, будинках, як стікери на блокнотах. "Для кримських татар - це своєрідна спроба езоповою мовою продемонструвати свій опір." Це не лише прапор кримських татар, це прапор України, прапор захисту України там (у Криму- ІФ)", - наголосила Е.Джапарова.

Кримськотатарський національний прапор - блакитне полотнище із золотою тамгою вгорі, біля древка.

День кримськотатарського національного прапора відзначається 26 червня кожного року з 2010 року. Прапор вперше було прийнято на першому курултаї кримськотатарського народу в 1917 році і відновлено на другому курултаї після повернення кримських татар на Батьківщину; сьогодні є офіційним кримськотатарським національним прапором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА