14:46 05.07.2017

Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з Лозового

2 хв читати
Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з Лозового

Регламентний комітет Верховної Ради визнав законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим подання генерального прокурора про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Радикальної партії" Андрія Лозового.

"Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Андрія Лозового...є законним і мотивованим, оскільки воно ініційоване та подане належним суб'єктом подання, однак є недостатньо обґрунтованим", - зачитав висновок комітету його керівник Павло Пинзеник на засіданні в середу.

Як повідомлялося, подання генпрокурора на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів надійшли до Верховної Ради 21 червня. Подання надійшли зокрема й на А.Лозового.

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що А.Лозового підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 1 млн грн.

У свою чергу, А.Лозовий розцінює подання генпрокурора на зняття з нього депутатської недоторканності як помсту за те, що він не голосував за призначення Ю.Луценка на посаду генпрокурора, але просить регламентний комітет надати згоду на зняття з нього депутатської недоторканності.

Вранці 5 червня перед засіданням регламентного комітету Ю.Луценко під час спілкування з журналістами наголосив, що обидва розглянутих напередодні комітетом подання на позбавлення депутатської недоторканності Євгена Дейдея і Олеся Довгого були передані з висновками комітету спікеру Верховної Ради для подальшого розгляду нардепами в залі засідань.

"Комітет вважає, що у вчорашньому розборі були виявлені, як вони пишуть, значні недоліки (у поданні на О.Довгого - ІФ), але, тим не менше, питання рекомендовано розглянути у залі. Аналогічне рішення і щодо Дейдея", - сказав генпрокурор .

"Ці висновки надані голові Верховної Ради для внесення на розгляд сесійної зали. Таким чином, жодного з моїх подань не відхилено... Обидва подання згідно з рішенням комітету мають бути розглянуті у Верховній Раді", - наголосив генпрокурор і висловив сподівання, що аналогічні рішення будуть прийняті за всіма, внесеними ним поданнями: "Сподіваюся, що так буде за всіма шістьма поданнями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА