18:05 11.07.2017

Довгий відмовився свідчити на Черновецького

2 хв читати
Довгий відмовився свідчити на Черновецького

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що пропонував народному депутатові групи "Воля народу", екс-секретарю Київської міської ради Олесю Довгому розповісти про роль колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в земельних махінаціях у столиці, але парламентар відмовився.

"Я, як посадова особа, пропонував йому розповісти про роль пана Черновецького під час проведення цієї начебто сесії, тому що у мене дедалі більше фактів, які доводять, що ця сесія була і скликана незаконно, і проводилася незаконно. Пан Довгий відмовився надавати такі свідчення, щоправда, це було не під протокол, а розмова двох посадових осіб, прокурора та народного депутата", - сказав Ю.Луценко, виступаючи з трибуни Верховної Ради у вівторок.

Водночас він наголосив, що незалежно від того, хоче О.Довгий свідчити чи ні, "його особисто буде притягнуто до відповідальності, а Черновецький і без цих свідчень також відповідатиме, згідно з чинним законодавством - не даремно він виїхав із Грузії до благословенної землі Ізраїлю".

Як повідомлялося, за словами Ю.Луценка, О.Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення у 2005 році земель заповідника "Жуків острів" із власності громади Києва площею близько 100 га. "Ми вважаємо, що це свідчить про зловживання службовими обов'язками секретаря Київради Довгого, що призвело до тяжких наслідків, а саме: виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн", - заявив він.

Генпрокурор заявив про наміри притягнути О.Довгого до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

О.Довгий заявляє, що його намагаються притягнути до відповідальності за рішення колегіального органу, яким є Київрада. Крім того, він наголошує, що в межах своїх повноважень він не підписував рішення Київради, а був уповноважений лише ставити візи на ухвалених рішеннях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА