13:19 16.10.2017

Президент СКУ Євген Чолій відвідав Естонію з робочим візитом

2 хв читати
Президент СКУ Євген Чолій відвідав Естонію з робочим візитом

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій відвідав з робочим візитом Естонію, під час якого 10-11 жовтня провів низку зустрічей з головою парламенту Ейкі Нестором і державними чиновниками Естонії, а також узяв участь у святкуванні місцевою українською громадою 50-річчя СКУ, йдеться в повідомленні для преси Всесвітнього конгресу українців.

"Президент СКУ подякував Естонії за вагому підтримку України та акцентував на важливості подальшого поборювання гібридної війни Російської Федерації, що продовжує бути серйозною загрозою і для територіальної цілісності України, і для миру та стабільності в усьому світі. У зв’язку з цим Євген Чолій заявив про важливість введення на Донбас, згідно з міжнародними критеріями, миротворчої місії ООН та поліцейської місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) і спостережної місії ОБСЄ в Крим. Президент СКУ закликав до посилення санкцій проти Російської Федерації за постійне недотримання Мінських домовленостей та порушення людських прав у Криму. Крім цього, Євген Чолій порушив питання про протидію російській дезінформаційній кампанії, що намагається представити Україну як невдалу державу, та поінформував про останні значні реформи в Україні. Президент СКУ закликав Естонію підтримати надання Україні допомоги, подібної до плану Маршалла, яка сприятиме відновленню спричинених російською агресією руйнувань і продовженню необхідних реформ. Також він закликав вжити заходів для припинення проекту "Північний потік-2", що є загрозою європейській енергетичній безпеці. Водночас Євген Чолій подякував, що Естонія була першою державою, яка визнала голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу", - інформують у СКУ.

10 жовтня 2017 року президент СКУ разом з українською громадою взяв участь у святкуванні 50-річчя СКУ, де виступив із промовою. У ній Є.Чолій звернув увагу на основні досягнення СКУ та акцентував увагу на завданнях щодо захисту територіальної цілісності України. Під час цього заходу президент СКУ відзначив почесними грамотами українські товариства, колективи й активістів, а також естонські волонтерські організації Vaba Ukraina ("Вільна Україна"), Моndo, портал Uudised Ukrainast (“Новини з України”) та учасників безстрокових пікетів на підтримку України проти російської агресії, які три роки тривають у Таллінні.

11 жовтня Є.Чолій брав участь у круглому столі в парламенті Естонії на тему естонсько-українських відносин і ролі Естонії та СКУ в підтримці України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА