07:40 31.10.2017

Звинувачення проти Манафорта відіб'ються на українських політиках, якщо ФБР продовжить розслідувати джерела отримання ним грошей

3 хв читати
Звинувачення проти Манафорта відіб'ються на українських політиках, якщо ФБР продовжить розслідувати джерела отримання ним грошей

Висунуті в США звинувачення проти екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта можуть відбитися на українських політиках, якщо ФБР в рамках даної справи продовжить розслідувати джерела отримання ним грошей, вважає народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко.
"Думаю, що це відіб'ється в разі, якщо ФБР продовжить розслідування того, звідки він отримував ці гроші. А він їх отримував, в першу чергу, з офшорних рахунків, пов'язаних з оточенням Януковича", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна " в понеділок.
"Усі українські партнери Манафорта, якщо вони будуть предметом розслідування ФБР, то це матиме серйозні наслідки для його контактів в Україні. У цю мережу контактів входив і Ахметов (український бізнесмен Рінат Ахметов - ІФ), і Колесников (бізнесмен і політик Борис Колесніков - ІФ), і Фірташ (бізнесмен Дмитро Фірташ - ІФ), і Льовочкін (екс-глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін), і інші політики і олігархи першого ешелону", - пояснив народний депутат.
При цьому він зазначив, що в Україні департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури розслідує один епізод справи про оплату консультацій П.Манафорта чиновниками попередньої влади - це можливе залучення Міністерством юстиції України через главу відомства на той час Олександра Лавриновича американської компанії Skadden "у якості радника".
На думку С.Лещенко, П.Манафорт вирішив здатися ФБР, про що писали ЗМІ в США, оскільки розуміє вагомість і безапеляційність зібраних слідством доказів.
"Шляхом домовленостей він може спробувати домовитися про поблажливість і про не таке суворе покарання", - додав народний депутат.
Як повідомлялося 27 червня 2017 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що підпису екс-глави передвиборного штабу президента США Д. Трампа, політтехнолога П.Манафорта не було на жодній зі сторінок так званої "амбарної книги" Партії регіонів. Таким чином САП і НАБУ не знайшли доказів отримання П.Манафортом грошей від Партії регіонів.
Разом з тим, у матеріалі, опублікованому газетою Washington Post 28 червня, йдеться, що П.Манафорт у 2012-2013 роках підтвердив отримання $ 17 млн ​​від Партії регіонів. Факт отримання П.Манафортом грошей за роботу для Партії регіонів випливає з документів, які американець подав до Мін'юсту США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.
У серпні А.Ситнік заявив, що НАБУ не має відношення до будь-яких втручань у вибори президента США, а також підкреслив, що розслідування щодо П.Манафорта не велося.
Раніше, в березні, народний депутат С.Лещенко стверджував, що у нього є оригінали документів про перерахування екс-президентом України Віктором Януковичем коштів П.Манафорту від офшорної компанії з рахунком у Киргизстані, і просив американських і українських правоохоронців провести розслідування.
Раніше в понеділок по відношенню до П.Манафорта і Р.Гейтса були висунуті звинувачення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії у вибори США в 2016 році. Звинувачення безпосередньо не зачіпають ймовірні зв'язки екс-соратників Трампа з Росією, проте Р.Гейтс і П.Манафорт звинувачуються у відмиванні грошей і змові проти інтересів США за співпраці з колишнім президентом України Віктором Януковичем і його "Партією регіонів".
П.Манафорт і Р.Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Р.Мюллера.
Раніше вранці вони добровільно прибули до ФБР.
За даними "Блумберг", ведуться переговори про звільнення П.Манафорта і Р.Гейтса під заставу.
Слідчі вважають, що П.Манафорт за співучасті Р.Гейтса "відмив" понад $ 18 млн з своїх офшорних рахунків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА