21:15 07.11.2017

В українській владі немає політиків з антипольськими настроями

2 хв читати
В українській владі немає політиків з антипольськими настроями

Україна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин і дотримуватиметься конструктивної позиції, повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Хотілося б наголосити, що в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна – це стратегічний партнер Польщі, і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі та польського народу. Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами", - сказала речник МЗС України агентству "Інтерфакс-Україна" на прохання прокоментувати останні заяви польських політиків.

М.Беца також уточнила, що МЗС дотримуватиметься позицій, викладених у заяві від 3 листопада.

Як повідомлялося, 7 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив, що очікує, що президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман не допустять на важливі державні посади людей з антипольськими поглядами, повідомляє "Польське радіо".

"Я очікую від президента Петра Порошенка і його співпрацівників, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не займатимуть важливих посад в українській політиці", - заявив А.Дуда у вівторок.

Він зазначив, що такі люди "не будують співпрацю між нашими країнами, вони її руйнують". "Тому такі люди у великій політиці, в політиці, яка має міжнародне значення, не повинні з українського боку мати місця", - продовжив президент Польщі в ефірі католицьких телеканалів Trwam та Radio Maryja.

Глава польської держави зазначив, що такі люди в українській політиці є. "Про це також необхідно говорити голосно, що на дуже важливих посадах в Україні є люди, які практично мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно", - наголосив А.Дуда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА