13:14 11.11.2017

Постпред президента в АРК назвав дві стратегії для вирішення проблем населення окупованого Криму

2 хв читати
Постпред президента в АРК назвав дві стратегії для вирішення проблем населення окупованого Криму

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін пропонує два шляхи вирішення проблеми захисту населення на окупованій території.

У статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна", опублікованій в суботу, Б.Бабін пише про дві головні стратегії – "мінімізація кількості потенційних заручників в РФ і їх захист на захоплених територіях".

"Перш за все ми повинні рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ. На жаль, тривалий час після початку конфлікту суспільство було толерантним до масової трудової і соціальної міграції українців в РФ. І залишається толерантним досі", – зазначає постпред президента в АРК.

На його думку, цілковите припинення пасажирських перевезень і введення виїзду громадян України в РФ (а не тільки в'їзду в Україну громадян РФ) виключно за біометричними паспортами – "неприємний, але затребуваний і необхідний захід".

Другим необхідним заходом Б.Бабін назвав захист населення окупованих територій, яке не може залишити межі "гетто "русского мира". Він вважає, що в цьому разі потрібно задіяти повний комплекс засобів як політико-правового, так і соціально-економічного характеру.

"До політико-правового слід віднести системний і послідовний моніторинг порушення окупантом прав людини, зокрема права на свободу і на справедливий суд. І робити це слід не вибірково, а тотально. Адже на одного відомого,"медійно висвітленого" бранця завжди припадає кілька невідомих", – пише він у статті.

За результатами виявлених і задокументованих фактів необхідно застосовувати системні процесуальні дії і рішучі заходи в міжнародних організаціях і судах, виявляти прихильників і майно зловмисників на материковій Україні. Така робота на цьому етапі доволі формальна, оскільки прокуратура АРК розміщується в Києві, а Головне управління Нацполіції в АРК і Севастополі – в Одесі, в той час як низка інших "кримських" органів функціонує в Херсоні, констатує автор.

Він також зазначив, що другим заходом щодо захисту населення окупованих територій є питання соціально-економічного реагування на захоплення окупаційною владою заручників.

"Адже сьогодні ми робимо все для того, щоб окупанту було зручніше і комфортніше" працювати "з безмовним населенням Криму. Ми поставляємо з материка питну воду та електроенергію в новозбудоване житло ФСБшників в Армянську і Яни-Капу (Красноперекопську), чимало одиниць материкової техніки українських підприємців залучено до земельних робіт на будівництві Керченського моста і траси "Таврида", український суд за позовом "видатних правозахисників" скасував ключову статтю урядової постанови №1035, і тепер в Крим можна завозити будь-який товар, який знадобиться окупаційній індустрії", – наводить приклади Б.Бабін.

Як відомо, в серпні поточного року президент України Петро Порошенко призначив Б.Бабіна своїм постійним представником в АРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА