14:05 12.12.2017

Європа має терміново переглянути стратегію безпеки у зв'язку з Донбасом і Кримом - голова партії "Основа"

2 хв читати
Європа має терміново переглянути стратегію безпеки у зв'язку з Донбасом і Кримом - голова партії "Основа"

Проблема Донбасу та Криму - це питання загальноєвропейської безпеки, тому Європа має кардинально переглянути стратегію безпеки, заявив голова партії "Основа", дипломат Андрій Ніколаєнко.

"Сьогодні деякі західні політики намагаються грати у "гру про Україну" без України. Це неприпустимо, коли представник США домовляється з росіянами без участі української сторони", - сказав А.Ніколаєнко в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи зустріч спецпредставника державного департаменту США Курта Волкера з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим під час засідання Ради міністрів ОБСЄ.

За словами політика, для України критично важливо стати суб'єктом нової системи колективної європейської безпеки.

А.Ніколаєнко вважає, що в зовнішній політиці України наростає проблема стратегування, і Київ втрачає час та ініціативу в урегулюванні конфлікту на Донбасі.

"На початку року, коли Україна очолила Раду безпеки ООН, наш представник мав уже в перший день головування України запропонувати українську резолюцію щодо миротворчої місії. Варіанти резолюції були на той час уже напрацьовані. І якби це було зроблено на початку року, восени Росія вже не змогла б заявити про те, що Україна блокує її ініціативу щодо введення миротворців", - акцентував А.Ніколаєнко.

За словами голови партії "Основа", Україна сама заганяє себе в глухий кут. "Українська влада все ще не наважується офіційно виступити з пропозицією про обмеження нашого суверенітету й передання цього суверенітету під юрисдикцію ООН, тим самим - під юрисдикцію міжнародної адміністрації. Після чого вже можна обговорювати принципи її формування", - заявив А.Ніколаєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА