11:49 09.01.2018

Україна виноситиме на Генасамблею ООН нові резолюції з прав людини в Криму

2 хв читати
Україна виноситиме на Генасамблею ООН нові резолюції з прав людини в Криму

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко анонсував винесення на розгляд Генеральної асамблеї нових резолюцій про стан із правами людини в окупованому Криму.

"Буде і третя, і четверта, і п'ята. Хотілося б, щоб їх було 50 або 100 - сподіваюся, питання про повернення Криму буде вирішено раніше... Такі резолюції мають свою своєрідну еволюцію: минає рік, змінюються обставини, ухвалюється нова редакція. Але ми все-таки сподіваємося, що до наступного року буде бодай маленький прогрес у питанні допуску моніторингової місії ООН до Криму", - сказав В.Єльченко в інтерв'ю виданню "Європейська правда", оприлюдненому у вівторок.

Також, коментуючи заяви окупаційної влади про нібито запрошення спостерігачів ООН до окупованого Криму для здійснення моніторингу ситуації з правами людини на півострові, він зазначив, що буде тільки радий, якщо самопроголошена влада Криму запросить спостерігачів ООН, і це аж ніяк не означає визнання російської юрисдикції.

"Питання не в запрошенні, воно може бути від будь-кого. ООНівська місія не поїде до Криму, не маючи дозволу України. Ми цей дозвіл апріорі дамо, питання лише в тому, які будуть умови направлення такої місії. Досі Росія висувала абсолютно неприйнятні умови. Наприклад, щоб до місії не входили фахівці, котрі працюють у складі моніторингової місії ООН в Україні, тобто щоб не було жодної згадки слова "Україна". Але це вже принципове питання для ООН, адже організація направляє тих людей, яких вважає за потрібне, і не Росія їх обирає", - пояснив дипломат.

В.Єльченко наголосив, що, незважаючи на заяви окупаційної влади, Росія ніколи не запросить спостерігачів до Криму.

"У Росії розуміють: те, що напише місія, відвідавши Крим, матиме для них іще страшніші наслідки, ніж якщо не пускати туди цю місію", - додав постпред.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА