12:30 20.01.2018

Повернення Росії в ПАРЄ не змінить політику Москви, але Рада Європи стане іншою – Кулеба

2 хв читати
Повернення Росії в ПАРЄ не змінить політику Москви, але Рада Європи стане іншою – Кулеба

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що в разі повернення Росії в ПАРЄ політика Москви залишиться незмінною.

"У разі безумовного повернення Росії в ПАРЄ політика Москви не зміниться. А от Рада Європи стане іншою. Якщо вона пробачить порушення Росії, то втратить право критично висловлюватися стосовно інших країн. Якщо Асамблея виключно заради Москви власноруч позбавить себе права застосовувати санкції, то втратить сильний інструмент впливу на всі інші 46 столиць", – написав Д.Кулеба у статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна", опублікованій в суботу.

Водночас він бачить і позитивний момент: "Але є і позитив: якщо все це відбудеться, Рада Європи отримає свої гроші. Які, щоправда, і так мала отримати за законом".

Д.Кулеба не береться прогнозувати, скільки часу вдасться стримувати бажання "сильних світу цього" відновити повноправний діалог з Росією в Асамблеї. "Кожна нова спроба зробити це – потужніша за попередню. 2018-й точно не буде легкою прогулянкою. Кожен матиме зробити свій вибір", – зазначив він, наголосивши, що все-таки "титанічними зусиллями вдалося зірвати спробу створити умови для повернення росіян у січні 2018 року".

За його словами, Росія має заплатити ціну за повернення в Асамблею, і формула ціни – в резолюціях ПАРЄ.

"Звісно, навіть якщо Москва погодиться заплатити, то спробує відкупитися тим, що повинна зробити без будь-яких умов і торгів. Наприклад, пустити комісара з прав людини в незаконно окупований Крим. Дозволити такий "обмін" буде означати здати організацію без бою. Саме від принциповості керівництва Ради Європи та ключових столиць її держав-членів зараз залежить розв'язка створеної російською стороною кризи", – вважає постпред України при Раді Європи.

Раніше Д.Кулеба повідомляв, що Україні та її партнерам вдалося зупинити повернення делегації Росії в ПАРЄ: "Росія залишається вдома. У 2018 ПАРЄ буде працювати без неї. Україна мобілізувала партнерів, і вдалося зупинити потужну спробу вбити інституціональний авторитет СЕ заради росіян".

Російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА