13:49 24.01.2018

Поправки в резолюції ПАРЄ щодо України значно посилили текст у контексті відповідальності російської сторони - Кулеба

2 хв читати
Поправки в резолюції ПАРЄ щодо України значно посилили текст у контексті відповідальності російської сторони - Кулеба

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) "Про гуманітарні наслідки війни в Україні", яка засудила військові дії проти України та порушення прав людини в окупованому Криму, є чітким сигналом для російських делегатів, вважає постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"У день, коли двоє депутатів із Росії приїхали до ПАРЄ змінювати настрої щодо повернення російської делегації до цього органу, Асамблея ухвалила резолюцію, в якій чітко засуджено війну Росії проти України і містяться, відповідно, вимоги до російської сторони. Це дуже чіткий сигнал, який не зробив російських делегатів щасливими", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Д.Кулеба також зазначив, що депутати ПАРЄ підтримали поправки українських парламентарів, які "значно посилили текст резолюції в контексті відповідальності російської сторони за гуманітарні наслідки російської агресії проти України".

"Для нас особливо важливо, що Асамблея вітала обмін полоненими, який відбувся в грудні 2017 року, і закликає всі сторони продовжувати переговорний процес із цього питання", - розповів посол.

Дипломат наголосив, що для України також важливо, що ПАРЄ засудила російську політику, спрямовану на зміну демографічного складу населення незаконно анексованого Криму. "Вони примушують проукраїнське населення і кримських татар залишати свою батьківщину, а паралельно сприяють міграції до Криму росіян", - зазначив Д.Кулеба.

Посол також зауважив, що резолюція містить заклик до України ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду. "На думку ПАРЄ, це допоможе розслідувати порушення міжнародного гуманітарного права, вчинені під час російської агресії проти України", - пояснив Д.Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА