11:30 25.01.2018

Порошенко може включити представника "Батьківщини" до свого списку кандидатів у члени ЦВК - Рябчин

2 хв читати
Порошенко може включити представника "Батьківщини" до свого списку кандидатів у члени ЦВК - Рябчин

Президент України Петро Порошенко пообіцяв розглянути кандидатуру кандидата наук, викладача університету ім. Шевченка Андрія Євстигнєєва в члени Центральної виборчої комісії, подану фракцією "Батьківщина", і допускає можливість його включення до свого списку кандидатів, поданого до Верховної Ради, повідомляє народний депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин.

"Запитав у президента Порошенко після українського сніданку в Давосі, чому він не подав від фракції "Батьківщина" жодного кандидата до ЦВК. У присутності важливих свідків президент відповів, що на час розгляду подання від Батьківщини" був лише старий кандидат", а тепер він "дуже уважно" розгляне нового кандидата і "допускає можливість "додаткового включення", - написав О.Рябчин на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Водночас парламентарій знайшов це дивним, оскільки, за його словами, у переддень, у середу, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко "повідомила і надала докази того, що ми вчасно, відповідно до законодавства, подали кандидатуру А.Євстигнєєва до складу ЦВК, що зафіксовано документально".

"Додаю докази того, що відповідні документи ще в листопаді були в адміністрації президента", - додав депутат, опублікувавши скан-копію звернення про пропозицію кандидатури А.Євстигнєєва, датовану 9 листопада 2017 року і підписану заступником голови фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим, а також розписку про неї, отриманну зі штампом Адміністрації президента, датовану 10 листопада.

"Ми стежимо далі за процесом оновлення ЦВК", - резюмував О.Рябчин.

Як повідомлялося, 24 січня на офіційному сайті глави української держави було оприлюднено список 14 кандидатів в члени ЦВК, які П.Порошенко вніс до Верховної Ради з проектом відповідної постанови. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП "Солідарність", 5 – фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії і групи "Відродження".

Ю.Тимошенко висловила обурення відсутністю кандидата від "Батьківщини" в члени ЦВК у списку, заявивши, що президент цим порушив закон про ЦВК. Вона зазначила, що "Батьківщина" вносила президенту свою кандидатуру, не назвавши прізвище кандидата.

Політик закликала президента виправити помилку і внести до парламенту список, в якому буде присутній зокрема і претендент від "Батьківщини". Крім того, Ю.Тимошенко звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з тим, щоб той повернув внесене напередодні подання президента.

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років. У 12 з 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще у одного чле

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА