16:52 02.02.2018

"Національні дружини" та будь-які подібні формування можуть бути тільки в рамках закону - Гройсман

2 хв читати
"Національні дружини" та будь-які подібні формування можуть бути тільки в рамках закону - Гройсман

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує, що "Національні дружини" та будь-які інші формування громадського контролю можуть функціонувати в Україні лише на законних підставах.

"Я хочу сказати, що можуть бути тільки формування, які є законними. Незаконних формувань бути не може, під будь-якими гаслами. Тому якщо є формування і воно є законним, наділене функціями, то, звісно, вони можуть патрулювати тощо", - сказав він у коментарі телеканалу "112. Україна" у п'ятницю.

В.Гройсман зазначив, що врегулювання пов'язаних із цією темою питань належить до сфери компетенції Національної поліції. "Ви знаєте позицію глави Національної поліції Сергія Князєва, який сказав, що всі формування громадського контролю можуть діяти тільки в рамках закону, а на незаконні формування поліція реагуватиме відповідно", - наголосив він.

Організацію "Національні дружини" було створено 28 січня 2018 року.

На офіційному сайті "Національного корпусу" повідомляється, що "Національні дружини" є громадською організацією, метою діяльності якої є забезпечення порядку на вулицях українських міст. "Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій, патріотична молодь і небайдужі громадяни, які поділяють прагнення поліпшити безпечну ситуацію в державі ... Активісти організації щодня виходять на патрулювання вулиць міст України та борються з наркоторгівлею і алкогольним геноцидом українського народу", - інформує сайт.

Громадська організація "Національні дружини" налічує близько 1 тис. осіб, усі акції проводить на безоплатній основі без використання зброї, пояснив командир "Національних дружин" Ігор Михайленко.

Він зазначив, що активісти не використовують зброю і не підтримують нікого з політиків.

Спікер партії "Національний корпус" Роман Чернишов розповів, що "Національні дружини" є частиною "азовського руху" (діяльності "Національного корпусу") і працюють у форматі громадської організації. "Це добровільне об'єднання з підтримання порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- і наркопритонам і взагалі для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українському суспільству", - заявив він.

Р.Чернишов наголошує, що "Національні дружини" не мають зброї і не є поліцейськими або військовими об'єднаннями, але співпрацюють із поліцією.

Глава Національної поліції України С.Князєв наголосив, що преференцію на забезпечення правопорядку в Україні має поліція, а не громадські формування, за порушення законодавства організатори цих об'єднань притягуватимуться до адміністративної та кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА